FOLLOW US: facebook twitter

Κουτσούκος προς Ευαγέλλου: Ένταξη στο Π.Α.Α. του έργου υπογειοποίησης των αρδευτικών δικτύων στην Ηλεία, με βάση τις εγκεκριμένες μελέτες

Ημερομηνία: 30-06-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Κατά την πρόσφατη (14-6-2017) ενημέρωση της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής για την πορεία υλοποίησης του Π.Α.Α., σας υπέβαλα ερώτημα σχετικά με τον προγραμματισμό ένταξης των έργων υπογειοποίησης του αρδευτικού δικτύου στην Ηλεία, χωρίς να λάβω απάντηση.

Επανέρχομαι μέσω του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, για να σας υπενθυμίσω ότι στο Υπουργείο σας υπάρχει από το 2012, εγκεκριμένη μελέτη υπογειοποίησης του αρδευτικού δικτύου των ΤΟΕΒ Γαστούνης, Αμαλιάδας, Α’ Πύργου, Επιταλίου και Πελοπίου.

Η μελέτη αυτή κρίθηκε απαραίτητη από την τότε πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, προκειμένου να ενταχθεί το συγκεκριμένο έργο στο Π.Α.Α., καθώς το υφιστάμενο ανοιχτό δίκτυο είναι απαρχαιωμένο, με αποτέλεσμα τεράστιες απώλειες νερού και  επιπλέον κόστος για τους αγρότες.

Η υλοποίηση αυτού του έργου σήμερα είναι απολύτως απαραίτητη και αναγκαία, καθώς πέραν των άλλων η προστασία και η εξοικονόμηση των υδάτινων πόρων του φράγματος Πηνειού αποτελεί προϋπόθεση για την όποια επέκταση του δικτύου στην Βόρεια Ηλεία και τη Δυτική Αχαΐα, χωρίς να δημιουργηθούν περαιτέρω προβλήματα στις ήδη αρδευόμενες εκτάσεις.

Με βάση τα παραπάνω, ερωτάσθε κύριε Υπουργέ:

Θα εντάξετε στο Π.Α.Α. την υπογειοποίηση του αρδευτικού δικτύου των συγκεκριμένων ΤΟΕΒ της Ηλείας με βάση τις σχετικές μελέτες;

Ο Ερωτών Βουλευτής, Γιάννης Κουτσούκος


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος