FOLLOW US: facebook twitter

Κουέντον Ντε Κόζι: Το όνειρο του ΝΒΑ και ο θαυμασμός για Τζόρνταν

Ημερομηνία: 12-10-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Ο ΝτεΚόζι ήταν αυτός που έβαλε «φαρδιά-πλατιά» την υπογραφή του στη νίκη του Κόροιβου επί του Άρη στην πρεμιέρα της Stoiximan.gr Basket League. Οι 17 πόντοι, τα 8 ριμπάουντ, οι 2  ασίστ, τα 3 κλεψίματα και το ότι δεν είχε λάθος, έδειξαν ότι το παιδί από το Νιού Τζέρσεϊ μπορεί να εξελιχθεί σε μια ενδιαφέρουσα περίπτωση του πρωταθλήματος, όπως γράφει το basketa.gr.

Αυτό προμήνυαν τα κατορθώματα του στο σχολείο το Γιούνιον Σίτι –έχει τον μεγαλύτερο μέσο όρο της ιστορίας του- στο κολέγιο του το Τεμπλ -16ος σκόρερ στην ιστορία του- αλλά και τη Lega Due της Ιταλίας στην οποία έπαιξε πέρσι στην πρώτη επαγγελματική σεζόν του. Ο ΝτεΚόζι όμως είναι και μια ενδιαφέρουσα περίπτωση ανθρώπου.

Όταν του ζητήθηκε να περιγράψει τα τέσσερα χρόνια που πέρασε στο Τεμπλ απάντησε με μία φράση που αποτυπώνει τη φιλοσοφία του όχι μόνο στο μπάσκετ αλλά γενικότερα στη ζωή: «Πάντα να σκέπτεσαι τους άλλους. Μη σκέπτεσαι τον εαυτό σου».

 

«Έκανα προπόνηση 3 φορές τη μέρα»

Το καλοκαίρι του 2016 όταν αποφοίτησε έκανε την προσπάθεια του για να βρει μια πρώτη ευκαιρία στο ΝΒΑ και δεν ήταν μακριά. Ήταν μία από τις έξι επιλογές στην τελική δοκιμή των Σίξερς πριν το ντραφτ. Δεν επιλέχθηκε, όμως θεωρεί πως εκείνη η δοκιμασία τον βελτίωσε: «Νομίζω ότι έγινα πιο γρήγορος, πιο δυνατός, βελτιώθηκα στο αμυντικό κομμάτι του παιχνιδιού και στη γρήγορη αντίληψη του. Έκανα προπόνηση τρεις φορές τη μέρα και κέρδισα αυτοπεποίθηση για τις ικανότητες μου». Ακολούθησαν δοκιμές με το Μέμφις, την Ουάσινγκτον και το Ορλάντο, όμως δε βρήκε τελικά την ευκαιρία που αναζητούσε.

Το καλοκαίρι του 2012 το ESPN σε θέμα του για τον ΝτεΚόζι μιλούσε για το «καλά κρυμμένο μυστικό του Νιού Τζέρσεϊ». Ο Ντέιβ Τούρκο προπονητής του στο Τεμπλ είχε πει: «Δεν είναι του επιπέδου του Μάικλ Κιντ-Γκίλκριστ ή του Κάιλ Άντερσον (αμφότεροι παιδιά του Νιού Τζέρσεϊ επίσης). Ο Κουέντον είναι όμως ένα φαινόμενο» και θυμήθηκε μια ιστορία: «Σε ένα παιχνίδι με πρωτοετείς, η μπάλα κόλλησε μεταξύ του στεφανιού και του ταμπλό. Τα παιδιά αυτής της ηλικίας συνήθως παίρνουν μια άλλη μπάλα για να τη βγάλουν. Ο «Q» πήδησε, την έβγαλε και την κάρφωσε με μία κίνηση. Μου είχε κάνει εντύπωση».

 

Η επιρροή από το Space Jam!

Υπήρξε όμως ένα ξεχωριστό γεγονός στη ζωή του που τον έκανε να αγαπήσει το μπάσκετ. Στα έξι του είδε την ταινία «Space Jam». Η εικόνα των αγαπημένων του, καρτούν χαρακτήρων δίπλα στον Μάικλ Τζόρνταν τον έκαναν να αγαπήσει και τον «air». Σύμφωνα με τη μητέρα του, τη ΛαΟυάντα, έβλεπε εκείνη την ταινία 2-3 φορές τη μέρα.

Όσο την έβλεπε τόσο περισσότερο θαύμαζε τον Μάικλ Τζόρνταν. Άρχισε να παρακολουθεί τον «MJ» όπως τα περισσότερα παιδιά στην ηλικία του: «Ο τρόπος που κοντρόλαρε την μπάλα, το πόσο ανταγωνιστικός ήταν και γενικότερα ο τρόπος που λειτουργούσε ήταν σαν μάθημα για μένα. Ακόμη παρακολουθώ παιχνίδια του και βάζω πράγματα στο ρεπερτόριο μου» είχε πει ο ΝτεΚόζι και δείχνει το θεαματικό ρεπορτόριό του στον Κόροιβο  πλέον.

*Στα αγωνιστικά, ο Κόροιβος ταξιδεύει αύριο για το Ρέθυμνο, εκεί όπου το Σάββατο στις 4.30μ.μ. θα αντιμετωπίσει την ομώνυμη ομάδα, η οποία ηττήθηκε στον πόντο (64-63) από τον Κολοσσό στη Ρόδο, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος