FOLLOW US: facebook twitter

Κοντά στην επιστημονική έρευνα για τον Ανθρώπινο εγκέφαλο: Στο Τμήμα Βιολογίας του Παν/μίου Πατρών το Γυμνάσιο Καράτουλα

Ημερομηνία: 15-03-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Στο πλαίσιο εκπαιδευτικής επισκέψεως στο Πανεπιστήμιο Πατρών η Β΄ Τάξη του Γυμνασίου Καράτουλα επισκέφθηκε το Τμήμα Βιολογίας. Συμμετέχοντας σε μία ευρύτερη προσπάθεια να γνωρίσουν οι νέοι μαθητές τα τελευταία δεδομένα των ερευνών για τον Ανθρώπινο Εγκέφαλο, όπως η επιστημονική ομάδα της Αναπληρώτριας Καθηγήτριας κας Μαριγούλας Μαργαρίτη τα υλοποιεί μέσω πειραμάτων, οι μαθητές και οι μαθήτριες από το Γυμνάσιο Καράτουλα είχαν την ευκαιρία να δούνε πρόσφατα πειράματα για την «ανάγνωση» του Εγκεφάλου και των λειτουργιών του, όπως η μνήμη και εθισμός σε ουσίες.  Η όλη παρουσίαση συνδύαζε το ανάλογο οπτικό υλικό.

Παράλληλα παρακολούθησαν πείραμα με ποντίκι σε συνθήκες πιέσεως και κατανόησαν τον τρόπο αντιδράσεώς του, ενώ τους έγινε και η ανάλογη εξήγηση των συμπερασμάτων. Οι μαθητές συνοδεύονταν από τους καθηγητές του Γυμνασίου Καράτουλα κ. Ανδρομάχη Λέλλα, Ιωάννη Κεχράκο και  Γεώργιο Κουρκούτα, ενώ ανάμεσα στους άλλους την Ηλειακή αποστολή υποδέχθηκε στα Εργαστήρια Βιολογίας ο Ηλείος Πανεπιστημιακός του Τμήματος Βιολογίας κ. Νίκος Παναγόπουλος. Η κ. Μαριγούλα Μαργαρίτη ¨έκλεισε¨ ραντεβού με τους μαθητές στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί, όπως κάθε χρόνο,  σύντομα στον Πύργο, με σκοπό να έλθουν περισσότεροι  μαθητές της  Ηλείας σε επαφή και καλύτερη γνώση με τα νέα δεδομένα της Επιστήμης της Βιολογίας.  Μετά την επίσκεψη στον χώρο του Πανεπιστημίου Πατρών οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το ιστορικό κέντρο της πόλεως των Πατρών για έναν ευχάριστο περίπατο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος