FOLLOW US: facebook twitter

Κολύμβηση: Επιτυχείς οι Θερινοί Αγώνες στην Αμαλιάδα

Ημερομηνία: 11-06-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Συμμετείχαν 19 σωματεία και 397 αθλητές-Πρόκριση στους Πανελλήνιους για την Κατσούλα του Αρίωνα Αμαλιάδας

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθησαν το Σαββατοκύριακο στο κολυμβητήριο Αμαλιάδας, υπό την αιγίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, οι Θερινοί Αγώνες Προαγωνιστικών Κατηγορίων (παιδιά 9-12 ετών) και η Ημερίδα Ορίων  (Παμπαίδες-Παγκορασίδες, Παίδες-Κορασίδες)της  Περιφέρειας Πελοποννήσου και  Ιονίων Νήσων. Μια διοργάνωση, η οποία διεξήχθη για πρώτη φορά στην Αμαλιάδα, σε ένα κολυμβητήριο-στολίδι για την πόλη και την Ηλεία γενικότερα.

Συμμετείχαν 19 σωματεία από Αμαλιάδα, Πάτρα, Τρίπολη, Καλαμάτα, Κόρινθο, Λουράκι, Ζάκυνθο, Κεφαλονιά κ.α.  και οι αθλητές που πήραν μέρος ήταν συνολικά 397! Οι εγκαταστάσεις και η οργάνωση άφησαν απόλυτα ικανοποιημένους τους εκπροσώπους της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας που παραβρέθηκαν, τους κ.κ. Ηλία Ξιάρχο και Θεόδωρο Μπλούδρο και δεν αποκλείεται στο μέλλον να δούμε στην Αμαλιάδα και Πανελλήνιους Αγώνες.

Μεταξύ των 19 σωματείων ήταν ο Αρίων Αμαλιάδας, προεξάρχοντος του προέδρου Γιάννη Βυθούλκα,  που συμμετείχε με 31 αθλητές και ο Επειός Ήλιδας υπό τον πρόεδρο Θεόδωρο Σάκκο με 22 αθλητές και αμφότερα τα σωματεία είχαν καλά αποτελέσματα.  Στους Πανελλήνιους Αγώνες προκρίθηκε η Τζωρτζίνα Κατσούλα του Αρίωνα Αμαλιάδας, στα 100μ. πεταλούδας, στην κατηγορία Παγκορασίδες Α΄.

Το πρόγραμμα των αγώνων ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου, συνεχίστηκε το απόγευμα μαζί με την  τελετή έναρξης και ολοκληρώθηκαν το πρωί της Κυριακής. Πολύς κόσμος παρακολούθησε τους αγώνες, με την εξέδρα να είναι σχεδόν κατάμεστη και τις δύο ημέρες.

Ο κ. Ξιάρχος, εκ μέρους της Κ.Ο.Ε., τίμησε το Δήμαρχο Ήλιδας για την προσφορά του στον υγρό στίβο.

Χρ. Χριστοδουλόπουλος: «Ακόμα μεγαλύτερες διοργανώσεις»

Κατά την τελετή έναρξης, στην οποία παραβρέθηκε  πλήθος επισήμων (κ.κ. Καλαματιανός, Κατρίνης,  Πλατανιάς, Βλαγκούλης, Λέντζας κ.α.), ο Δήμαρχος Αμαλιάδας κ. Χριστοδουλόπουλος, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Με μεγάλη χαρά σας καλωσορίζουμε σε αυτή  την πρώτη κολυμβητική διοργάνωση που φιλοξενεί ο Δήμος μας στο «στολίδι» του, το Κολυμβητήριο Αμαλιάδας. Είμαστε ιδιαίτερα συγκινημένοι, αφού βλέπουμε οι κόποι των τελευταίων ετών να αποδίδουν μέρα με την μέρα καρπούς και πλέον το Αθλητικό μας Κέντρο να μπορεί με αξιώσεις να λαμβάνει μεγάλα αθλητικά γεγονότα, όπως οι Θερινοί Αγώνες κολύμβησης. Εμείς θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε με όλους τους τρόπους και σε όλα τα επίπεδα τέτοιους αθλητικούς θεσμούς που προάγουν τον αθλητισμό και κατ’ επέκταση τον πολιτισμό και τονώνουν το αίσθημα συναδελφικότητας και συνεργασίας. Παράλληλα, θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε ακόμα μεγαλύτερες διοργανώσεις για την ανάπτυξη του κολυμβητηρίου μας».

Ο κ. Χριστοδουλόπουλος  απένειμε τιμητική πλακέτα στην άλλοτε κορυφαία Ελληνίδα κολυμβήτρια, Σοφία Δάρρα, που κατάγεται από την Αμαλιάδα, για την πολυετή προσφορά της στον αθλητισμό και την ανάπτυξη των κολυμβητικών αθλημάτων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος