FOLLOW US: facebook twitter

Κοιτάξτε ποιος μιλάει για δημόσιο συμφέρον….: Η άμεση απάντηση Κώστα Αλεξανδρόπουλου στον έκπτωτο Π. Χρονόπουλο

Ημερομηνία: 21-05-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Οι ευτράπελες και αυθαίρετες αποφάσεις  για τα σκουπίδια και η αποδόμηση υπηρεσιών στο δήμο

Γνωρίζω ότι δεν το θέλεις αλλά θα σε φέρνουμε πάντα ενώπιον των ευθυνών σου και της νομιμότητας που πρέπει να ακολουθείς

Η τακτική της παραπληροφόρησης που κάθε φορά χρησιμοποιεί είναι γνωστή αλλά  συνειδητοποιεί με τον καιρό και ο ίδιος ότι πλέον δεν πείθει. Και η μεγάλη προσπάθειά του να μείνει στην δημόσια σφαίρα των κοινών μακριά από την οποία δείχνει να « χάνει τη γη κάτω απ’ τα πόδια του» είναι εμφανής σε όλους και αγωνιώδης…

Στις τελευταίες δηλώσεις που διοχέτευσε στον τοπικό τύπο ο Πανταζής Χρονόπουλος, αγνοώντας και απαξιώνοντας για μία ακόμη φορά τον Δήμαρχο Νίκο Φάμελο, επιχείρησε να εκμεταλλευτεί – ατυχώς – τις εντυπώσεις  για το θέμα της διαδικαστικής και όχι ουσιαστικής ακύρωσης ( το «ξέχασε» επιμελώς αυτό) της προσφυγής μας κατά της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ζαχάρως που αφορά στην απόφαση για συνεργασία και ανάθεση σε Ιδιωτική Εταιρία της διαχείρισης απορριμμάτων.

Του απαντώ λοιπόν ξεκάθαρα ότι: Ο καταδικασμένος για την κατάχρηση δημοσίου χρήματος δεν δικαιούται καν να ομιλεί  για την προστασία του δημοσίου συμφέροντος και ασφαλώς του δημοσίου χρήματος… Ας το καταλάβει λοιπόν μια και καλή και ας προσαρμοστεί σε αυτή  την δύσκολη αλλά απολύτως πραγματική για αυτόν συνθήκη….

Όσο θράσος και αν τον διακρίνει  – για το οποίο μάλιστα καυχιέται – ένα είναι τώρα πια σίγουρο: Ότι δεν μπορεί παρά την συνήθη αλλά πεπερασμένη πρακτική του να κάνει το «άσπρο – μαύρο», να αποφύγει και να αποκρύψει αντίστοιχα την αλήθεια και την πραγματικότητα.

Του επαναλαμβάνω και σήμερα ότι οι συνεργάτες μου και εγώ, εξακολουθούμε σταθερά να είμαστε αντίθετοι στον συγκεκριμένο τρόπο διαχείρισης απορριμμάτων που έρχεται και αυτός να καλύψει την ανικανότητα της Δημ. Αρχής  να αντιμετωπίσει βασικές λειτουργίες, υποχρεώσεις, και αυτονόητες δράσεις ενός Δήμου.

Όπως υποστηρίξαμε και στο Δημοτικό Συμβούλιο, πρόκειται για μια ακόμα  μπαρούφα από τις πολλές που ο ίδιος έχει εκτοξεύσει το τελευταίο χρονικό διάστημα για να δείξει ο αποτυχημένος και καταδικασμένος ότι πρωτοπορεί. Η συμπολίτευση θέλει ουσιαστικά να αποδομήσει υπηρεσίες και νευραλγικά τμήματα  στο Δήμο Ζαχάρως, με συνέπεια την επιβάρυνση του δημότη…

Πώς θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε σε μια πρόταση που ήρθε «στο πόδι» και χωρίς την στοιχειώδη οικονομοτεχνική μελέτη που να αποδεικνύει την μείωση του κόστους; ή θα έπρεπε να  αποδεχτούμε τις δικές τους πρόχειρες και αυθαίρετες ερμηνείες που δεν πείθουν ούτε τους ίδιους;

Δεν δώσανε καμία απάντηση στα λογικά ερωτήματά μας και διαπιστώθηκε  ένας επιπόλαιος και συνεπώς επικίνδυνός τρόπος παρουσίασης του θέματος στα όρια της εξαπάτησης του δημοτικού συμβουλίου και του ερασιτεχνισμού που διέπει την συγκεκριμένη Δημ. Αρχή:

Πέραν λοιπόν της ανυπαρξία οικονομοτεχνικής μελέτης στην ίδια τη συνεδρίαση:

1. Δεν υπήρξε καν εισήγηση της δημοτικής υπηρεσίας

2. Δεν εδόθησαν σαφείς απαντήσεις για την τύχη του προσωπικού της υπηρεσίας καθαριότητας και τον κίνδυνο να μείνουν στο δρόμο χωρίς δουλειά εργαζόμενοι.

3. Δεν μπόρεσαν να μας δώσουν τα βασικά στοιχεία της Εταιρίας που «αυτοβούλως» προσφέρθηκε να αναλάβει τη δουλειά!

4. Δεν υπήρξαν πειστικές εξηγήσεις για την επιλογή αυτής της Εταιρίας και ποιος ανάλαβε τις διαδικασίες διαπραγμάτευσης μαζί της.

 

Όλα δηλαδή στον «αέρα»

Άλλωστε η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στηρίχθηκε, στο ότι επιβάλλεται να γίνει νεα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με φάκελο που να πληροί τις νόμιμες προϋποθέσεις.

Και κάτι ακόμα για τον  καταδικασθέντα Πανταζή Χρονόπουλο αφού θέλει να…. «νοικοκυρέψει» (λίγο αργά το θυμήθηκε) το Δήμο με τα σκουπίδια. Τι έγινε με την διαδικασία των δεκάδων τόνων ανακυκλωμένων υλικών  και πόσο νόμιμα  και κανονικά την ακολούθησε ο Δήμος?

Να μας εξηγήσει πώς βρέθηκε έξω από την εξώπορτα του σπιτιού του φορτωμένο με 5,5 τόνους πλαστικά μπουκάλια κοντέινερ ενώ άλλα δύο κοντέινερ είχαν ήδη δωθεί  σε έμπορο χωρίς να προηγηθεί νόμιμη διαδικασία δημοπράτησης; Γνωρίζει ότι ο αντιδήμαρχος καθαριότητας αναγκάστηκε μετά τη συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου να μας υποδείξει το σημείο που βρισκόταν κοντέινερ έξω από το σπίτι του κου Π. Χρονόπουλου; Δεν είναι δημοτικό χρήμα αυτό; Με ποίου την εντολή έφτασε εκεί;

Η δική μας πρόταση στην διαχείριση απορριμμάτων προκειμένου να αποφευχθούν τέτοιες … ευτράπελες καταστάσεις ο δήμος Ζαχάρως να διοργανώσει  Ημερίδα παρουσία ειδικών επιστημόνων και εξειδικευμένων με το αντικείμενο μελετητών ώστε να γνωρίζουμε τι ακριβώς μπορούμε να κάνουμε κάτω από ποιες συνθήκες με γνώμονα την εξυπηρέτηση των δημοτών παράλληλα με την  διασφάλιση των συμφερόντων του Δήμου. Να γίνει σωστή προετοιμασία από πλευράς υπηρεσίας,  με προγραμματισμό,  με την συγκέντρωση όλων των απαραίτητων στοιχείων μέσα από μια ορθή διαδικασία. Όχι με μια πρόταση διατυπωμένη σε ….μια κόλα χαρτί όπως εκ του προχείρου συνέβη στο Δημοτικό Συμβούλιο. Καλούμε λοιπόν το Δήμαρχο κ. Φάμελο και την συμπολίτευση να συμφωνήσουν και να αποδεχτούν την θέση μας.

Όσον αφορά την περίπτωση των «κόκκινων δανείων» και την ίδρυση Εταιρίας Ειδικού Σκοπού και όλα «αυτά τα ωραία» με τα οποία επιδιώκει να παραπλανήσει,   τη κοινή γνώμη, θα του διαμηνύσω επί του παρόντος, τούτο: το σοβαρό από το γελοίο στην συγκεκριμένη περίπτωση έχει εκμηδενισθεί. Η άδεια αίθουσα στο Διοικητήριο του Πύργου ήλπιζα ότι θα τον έκανε να το κατανοήσει… Σε μια φιέστα που εδώ και μέρες ή ακόμη και μήνες πολυδιαφήμιζε  με τα … πρωτοσέλιδα πρόθυμων εφημερίδων να τον βοηθήσουν και διαλαλούσε βέβαιος για την επιτυχία της όχι μόνο «δεν έβαλαν πλάτη»  όπως, ο ίδιος φαντάζεται, οι φορείς και οι ειδικοί αλλά «του γύρισαν την πλάτη» λέγοντάς του επί της ουσίας σοβαρέψουου! Κανένας δήμος ούτε στην Ηλεία ούτε αλλού στη χώρα δεν μίλησε για Εταιρία Ειδικού Σκοπού και Εξαγορά δανείων.

Θα το πάρει απόφαση,  η παράταξη ΝΕΔΑ και εγώ προσωπικά, θα στοχεύουμε και θα παρεμβαίνουμε πάντα για την κανονικότητα και τη νομιμότητα στο Δήμο Ζαχάρως. Θα το κάνουμε αταλάντευτα με συνέπεια και ευθύνη απέναντι στους συμπατριώτες μας που τόσο πολύ τους έχει ταλαιπωρήσει  ο καταδικασμένος από τη δικαιοσύνη και ούτε καν δημοτικός σύμβουλος από το 2010 έκπτωτος…

ΚΩΣΤΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ

Επικεφαλής Μειζ. Μειοψηφίας

Δήμου  Ζαχάρως.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος