FOLLOW US: facebook twitter

Κοινωνικό Φροντιστήριο Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης: Έχουν καθηγητές, δεν έχουν μαθητές…

Ημερομηνία: 12-10-2017 | Συντάκτης:

Αντιστρόφως ανάλογο είναι το ενδιαφέρον για το Κοινωνικό Φροντιστήριο του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης. Λίγο πριν ξεκινήσει τη λειτουργία του, υπάρχουν καθηγητές αλλά δεν υπάρχουν μαθητές. Για να είμαστε ακριβείς, υπάρχουν 12 εθελοντές καθηγητές και 13 μαθητές…

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και εκπαιδευτικός, Ανδρέας Μίγκος, μιλώντας για το θέμα σχολίασε πως στο δήμο έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό οι διαδικασίες για τη δημιουργία κοινωνικού φροντιστηρίου για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, οικονομικά αδύναμων οικογενειών και γενικά ευπαθών ομάδων του πληθυσμού. Η λειτουργία του έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει περί τα τέλη Οκτωβρίου σε αίθουσες των σχολικών μονάδων σε Λεχαινά, Βάρδα, Ανδραβίδα και Νεοχώρι, εφόσον υπάρξουν μαθητές και μαθήτριες από τις αντίστοιχες περιοχές.

«Μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή 12 εθελοντές καθηγητές όπως Φιλόλογοι, Μαθηματικοί, Φυσικοί, Χημικοί οι οποίοι αποτελούν μια καλή βάση για να καλυφθούν οι ανάγκες  τουλάχιστον στην αρχή. Όμως σε αντιδιαστολή το ενδιαφέρον από την πλευρά των μαθητών δυστυχώς δεν είναι ανάλογο. Μέχρι τώρα έχουν κάνει αιτήσεις μόνο 13 μαθητές και μαθήτριες σε ένα σύνολο μαθητικού πληθυσμού Γυμνασίων και Λυκείων περίπου 1200 μαθητών. Φυσικά δεν είναι όλοι ευπαθείς ομάδες αλλά η προσέλευση είναι πολύ μικρή. Είναι κρίμα να προσπαθεί ο Δήμος και οι εθελοντές καθηγητές να βοηθήσουν τους μαθητές σ’ αυτή την πολύ δύσκολη οικονομική περίοδο που περνάει  η χώρα μας και να μην υπάρχει αντίστοιχη ανταπόκριση. Υπάρχει βέβαια χρόνος μπροστά μας, γι’ αυτό καλούμε τους γονείς των μαθητών που ενδιαφέρονται ή και τους ίδιους τους μαθητές, να τηλεφωνούν στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης  στα τηλέφωνα  6971801465 (Κατερίνα Γεωργιοπούλου) και  6946435156 (Ελένη Παπά),  για να μάθουν περισσότερες λεπτομέρειες και να κάνουν την αίτηση που απαιτείται. Ελπίζω ότι τελικά θα υπάρξει ενδιαφέρον και θα λειτουργήσει ουσιαστικά το Κοινωνικό Φροντιστήριο στο Δήμο μας, αφού υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις και η διάθεση από εθελοντές καθηγητές και την Δημοτική Αρχή» επισήμανε ο κ. Μίγκος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος