FOLLOW US: facebook twitter

Κοινωνικό Φαρμακείο Αμαλιάδας: Η νομιμότητα δεν μένει πια εδώ…

Ημερομηνία: 17-11-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αρθρογραφία, Νέα, Υγεία

Του Δημήτρη Θεοδωρόπουλου, προέδρου Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηλείας

 

Το είδαμε και αυτό.

Στην Αμαλιάδα την Τρίτη 14-11-2017 εγκαινιάστηκε το κοινωνικό Φαρμακείο για το οποίον το Υπουργείο Υγείας με επίσημο έγγραφο αναφέρει ότι «στην ισχύουσα Φαρμακευτική Νομοθεσία δεν υφίσταται Νομικό πλαίσιο για την ίδρυση και την λειτουργία κοινωνικών φαρμακείων».

Βασιζομένη σε αυτό το τμήμα φαρμάκων και φαρμακείων της Περιφερειακής ενότητας Ηλείας από την 03-11-2017 εξέδωσε έγγραφο στο οποίον αναφέρεται ότι λόγω της «μη ύπαρξης θεσμικού πλαισίου για την ίδρυση και λειτουργία κοινωνικού φαρμακείου παρακαλούμε για την αναστολή της λειτουργίας του κοινωνικού φαρμακείου ενημερώνοντας σχετικά την υπηρεσία μας».

Το εν λόγω έγγραφο απευθύνεται στον Δήμο Αμαλιάδας και κοινοποιήθηκε στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Ελλάδας.

Όλα αυτά σίγουρα είναι ψιλά γράμματα τόσο για τον Περιφερειάρχη κύριο Κατσιφάρα όσον και για τον Δήμαρχο κύριο Χριστοδουλόπουλο από την στιγμή που αγνόησαν την Νομιμότητα και προέβησαν στις γιορτές και τα πανηγύρια των εγκαινίων….

Σαν θεσμικοί όφειλαν πρώτοι από όλους να τηρήσουν την Νομιμότητα και παράλληλα να «προστατεύσουν» και όσους συμμετείχαν σε αυτήν την «τελετή» χωρίς να γνωρίζουν.

Πολλοί φαρμακευτικοί Σύλλογοι ανά την Ελλάδα όπως και ο δικός μας  λειτουργήσαμε στο παρελθόν κοινωνικό φαρμακείο το οποίον ήταν σε καθαρά εθελοντική βάση και με το οποίο προσπαθήσαμε να επιλύσουμε στον βαθμό που μπορούσαμε τα μεγάλα προβλήματα των τότε ανασφάλιστων συμπολιτών μας.

Είναι ευνόητο ότι από την στιγμή που η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη επεκτάθηκε με Υπουργική απόφαση σε όλους τους συμπολίτες μας η ανάγκη αυτή εκ των πραγμάτων εξέλειπε και ως εκ τούτου σταματήσαμε την προσπάθεια.

Ακριβώς αυτήν την στιγμή που στην ουσία δεν υπάρχουν καν δικαιούχοι θεσμοθετείται μια δομή που στην ουσία «προσπαθεί» να υποκαταστήσει τα Νομίμως λειτουργούνται φαρμακεία.

Ο ΔΣ του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηλείας από την πρώτη στιγμή είχε επισημάνει κατ επανάληψη και εγγράφως το αντιδεοντολογικό και το μη Νόμιμο αυτών των ενεργειών, εκφράζει την βαθειά του λύπη για αυτήν την συμπεριφορά των θεσμικών αυτών παραγόντων

Καλεί έστω και εν των υστέρων τόσο τον κο Περιφερειάρχη όσο και τον κο Δήμαρχο να σεβαστούν την Νομιμότητα όπως έχουν την αξίωση να την σέβεται κάθε πολίτης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος