FOLLOW US: facebook twitter

Κοινωνικό μέρισμα 1.000 ευρώ σε 1 εκατ. πολίτες

Ημερομηνία: 17-10-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Νέα, Οικονομία

Στο τέλος του έτους η πληρωμή του επιδόματος και όχι μόνο σε συνταξιούχους

Κοινωνικό μέρισμα που θα φτάσει το 1. δισ. ευρώ σχεδιάζει να διανείμει φέτος η κυβέρνηση. Σημειώνεται ότι πέρσι τα χρήματα μοιράστηκαν στους συνταξιούχους.

Για τη φετινή χρονιά η κυβέρνηση σχεδιάζει να δώσει 1.000 ευρώ σε 1 εκατ. ανθρώπους σε μεγαλύτερο εύρος κοινωνικών ομάδων που έχουν πληγεί από την κρίση σε σχέση με πέρσι.

«Περίπου 1.000 ευρώ σε 1 εκατομμύριο ανθρώπους» κοινωνικό μέρισμα θα δοθεί φέτος, τόνισε ο υπουργός Επικρατείας για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Οι αποφάσεις για το πού ακριβώς και με ποιον τρόπο θα διανεμηθεί, θα παρθούν προς το τέλος Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου, διευκρίνισε ο κ. Βερναρδάκης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό στο Κόκκινο, εκτιμώντας ότι οι θεσμοί θα είναι σύμφωνοι.

«Τη θεωρώ δεδομένη… πέρυσι, η αντίρρησή τους ήταν ότι θα μπορούσε να είναι πιο στοχευμένοι οι πληθυσμοί στους οποίους κατευθύνεται. Επί της ουσίας δεν υπήρχε αντίρρηση, αλλά στο πώς και σε ποιους», ανέφερε.

«Φέτος θα είναι αρκετά πιο στοχευμένο… σε πληθυσμούς που έχουν συμπιεστεί πάρα πολύ από την κρίση, όχι μόνο στους συνταξιούχους. Έχουμε και άλλα, ευρύτερα στρώματα που έχουν πληγεί, πρέπει να δούμε πώς θα εντάξουμε κατηγορίες του υπόλοιπου πληθυσμού», συνέχισε ο ίδιος.

Στο προσχέδιο του προϋπολογισμού προβλέπεται ότι το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος φέτος θα ανέλθει στο 2,21% του ΑΕΠ έναντι 1,75% που ήταν ο αρχικός στόχος. Όπως διευκρίνισε ο κ. Κουτεντάκης το μέρισμα θα καταβληθεί για δράσεις κοινωνικής προστασίας και οικονομικής ανάπτυξης και είναι αυξημένο κατά 27% σε συγκριτικά με το ποσό των 630 εκατομμυρίων ευρώ που είχε διατεθεί πέρυσι προς τους χαμηλοσυνταξιούχους και το οποίο είχε προέλθει επίσης από την υπέρβαση του στόχου του προϋπολογισμού για το πρωτογενές πλεόνασμα.

Η συζήτηση στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το πώς ακριβώς θα διανεμηθεί το ποσό αυτό βρίσκεται σε εξέλιξη αλλά σε κάθε περίπτωση όπως σημειώνουν αρμόδιες πηγές θα καταβληθεί στους δικαιούχους έως το τέλος του έτους. Πληροφορίες αναφέρουν ότι σχεδιάζεται ένα μέρος του ποσού αυτού να απονεμηθεί σε δικαιούχους του Εισοδήματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και επίσης προς αναπτυξιακές δράσεις μεταξύ των οποίων ενδεχομένως να είναι και η εξόφλησης ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου προς τους ιδιώτες.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος