FOLLOW US: facebook twitter

Κοινωνικά συσσίτια στα σχολεία

Ημερομηνία: 21-09-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

liatsis-lazaropoulos

Συνάντηση Λιατσή με πρόεδρο Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας για ευπαθείς κοινωνικά ομάδες

Με στόχο την ανακούφιση των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, ο πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και πρόεδρος του Ιδρύματος «Άγιος Χαράλαμπος» Απόστολος Λαζαρόπουλος, επισκέφθηκε χθες το Δήμαρχο Πύργου Γαβρίλη Λιατσή.

Στη διάρκεια της συνάντησης, που έγινε παρουσία του προέδρου του Δημοτικού Συμβούλου Δημήτρη Μεσσαλά, έγινε ενημέρωση για τη λειτουργία του πρώην γηροκομείου που φιλοξενεί 21 τροφίμους ενώ εξετάστηκε και η δυνατότητα οργάνωσης κοινωνικών συσσιτίων στα σχολεία.

 «Σήμερα είχαμε μια πολύ καλή επικοινωνία με τον κ. Λαζαρόπουλο, έναν νέο άνθρωπο με καινούργιος ιδέες από τον οποίο ενημερωθήκαμε πως λειτουργεί σήμερα το ίδρυμα του Αγίου Χαραλάμπους» είπε ο κ. Λιατσής και πρόσθεσε ότι συζήτησαν τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσαν να οργανώσουν κοινωνικά συσσίτια στα σχολεία εφόσον βρουν τους απαιτούμενους πόρους. «Στο κομμάτι αυτό είμαστε έτοιμοι καθώς η δουλειά της αντιδημάρχου Ανδριάνας Αγγελακοπούλου μας παρέχει τη δυνατότητα να προχωράμε τέτοιες συζητήσεις. Μπορεί λοιπόν να προγραμματίσει και μια συνάντηση με την κ. Αγγελακοπούλου προκειμένου να προετοιμάσουν μια ατζέντα και ένα πρόγραμμα δράσης που γρήγορα θα είναι ορατό στην κοινωνία».

Με τη σειρά του, ο κ. Λαζαρόπουλος επισήμανε ότι από τη συνάντηση διαπίστωσε ότι τους ενώνουν πολύ περισσότερα πράγματα καθώς έχουν κοινό στόχο και παρανομαστή την ανακούφιση των ευπαθών κοινωνικών ομάδων. «Θεωρώ ότι μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα μπορέσουμε να δρομολογήσουμε από κοινού ουσιαστικές παρεμβάσεις, τόσο σε ότι αφορά το κομμάτι της τρίτης ηλικίας, όσο και στο κομμάτι της παιδικής προστασίας σύμφωνα με τα όσα αναφέρατε και εσείς προηγουμένως. Ευελπιστώ σε μία επόμενη συνάντηση η οποία θα είναι περισσότερο προγραμματισμένη και θα μπορέσουμε να συζητήσουμε ουσιαστικότερα το χρονοδιάγραμμα αυτών των παρεμβάσεων» κατέληξε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος