FOLLOW US: facebook twitter

Κλειστοί οι δήμοι την Τετάρτη: Συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της ΠΟΕ ΟΤΑ από το Σύλλογο Εργαζομένων Δήμων Πύργου, Αρχ. Ολυμπίας, Ζαχάρως

Ημερομηνία: 17-11-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Στην 24ωρη Πανελλαδική απεργία που έχει προκηρύξει η ΠΟΕ ΟΤΑ για την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου, συμμετέχει ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας και Ζαχάρως. Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωση του, ο πρόεδρος του Συλλόγου Χρήστος Γαρύφαλλος, «η υπομονή των εργαζομένων έχει εξαντληθεί και δεν αρκούν πλέον οι υποσχέσεις.

Μόνος δρόμος για την επίλυση των προβλημάτων είναι η κινητοποίηση και η αγωνιστική-ενωτική παρέμβαση του κλάδου. Οι εργαζόμενοι ότι κέρδισαν το κέρδισαν με διαρκείς και ανυποχώρητους αγώνες ακόμη και τη δύσκολη μνημονιακή περίοδο. Γι΄ αυτό και ο αγώνας συνεχίζεται…».

Ο σύλλογος συμμετέχει στην απεργία και διεκδικούν μεταξύ άλλων: 

  • Την άμεση ανάκληση των εξαγγελιών του Υπουργού Παιδείας και την ακύρωση του προγράμματος που έχει σχεδιάσει και μεθοδεύει να εφαρμόσει για κατάργηση της Σχολής Τ.Ε. Προσχολικής Αγωγής και την διετή υποχρεωτική ένταξη των παιδιών ηλικίας 4-6 ετών στα Νηπιαγωγεία που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στη κατάργηση του Δημόσιου, Κοινωνικού και Παιδαγωγικού χαρακτήρα των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών και στην καταστρατήγηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων Παιδαγωγών.
  • Την άμεση υπογραφή νέας Σ.Σ.Ε. για το προσωπικό Ιδιωτικού Δικαίου.
  • Την άμεση εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 82 του Ν.4483/2017 που αφορά στους εργαζόμενους που προσλήφθηκαν από τους προσωρινούς πίνακες διαγωνισμών του Α.Σ.Ε.Π. και συνεχίζουν να εργάζονται για περισσότερα από επτά (7) έτη, καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στις υπηρεσίες των Δήμων και κυρίως εξυπηρετούν τις ανάγκες της Κοινωνίας οι οποίοι παραμένουν σε καθεστώς «ομηρίας» και ανασφάλειας με τη μη εφαρμογή του παραπάνω Νόμου.
  • Την άμεση καταβολή των αποδοχών-δεδουλευμένων στους συναδέλφους συμβασιούχους καθώς σε αρκετούς Δήμους, Ν.Π.Δ.Δ. και Ν.Π.Ι.Δ. παραμένουν απλήρωτοι κ.α.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος