FOLLOW US: facebook twitter

Κλειστή η Πολεοδομία λόγω μετακόμισης!

Ημερομηνία: 15-11-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα

Αναστάτωση από την αιφνιδιαστική απόφαση Λιατσή-Άγνωστο πότε θα επαναλειτουργήσει

«Αθέτησε την υπόσχεση του ο Δήμαρχος» καταγγέλλει ο Β. Παναγόπουλος

Χωρίς καμία προετοιμασία, ξεκίνησε χθες μετά από εντολή του Δημάρχου Πύργου η μεταστέγαση της Πολεοδομίας Πύργου από το Διοικητήριο στο Πολύκεντρο, με αποτέλεσμα η υπηρεσία να είναι κλειστή και να παραμένει άγνωστο το πότε θα επαναλειτουργήσει γεγονός που έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση των μηχανικών.

Μια μετακόμιση, η οποία είχε συμφωνηθεί πριν λίγες μέρες μεταξύ των μηχανικών του ΤΕΕ και του ίδιου του Δημάρχου να γίνει κατόπιν συνεννόησης και εφόσον έχει διαμορφωθεί κατάλληλα ο χώρος του α’ ορόφου στο Πολύκεντρο που θα την υποδεχτεί. Αυτό ωστόσο δεν συνέβη, και όσοι μηχανικοί, επισκέφτηκαν την υπηρεσία χθες για να εξυπηρετηθούν την βρήκαν κλειστή και τους υπαλλήλους να αποθηκεύουν έγγραφα και φακέλους σε κούτες.

«Ο κ. Λιατσής αθέτησε την υπόσχεση που μας είχε δώσει» καταγγέλλει ο μηχανικός και δημοτικός σύμβουλος, πρώην αντιδήμαρχος Βασίλης Παναγόπουλος εξηγώντας πως ο Δήμαρχος είχε δεχτεί το αίτημα τους και πως η μετακόμιση θα γινόταν κατόπιν συντονισμού και συνεννόησης με τον κ. Βαγγόπουλο. «Ο όρος που είχαμε θέσει και είχε γίνει δεκτός ήταν να ολοκληρωθούν πρώτα οι εργασίες υποδομής στο Πολύκεντρο για να γίνει εύκολα η μετακόμιση και να προμηθευτούν ντουλάπες για τις τρέχουσες υποθέσεις (άδειες που είναι σε διαδικασία έκδοσης και αλλά έγγραφα της καθημερινότητας) ώστε να μην προκληθεί αναστάτωση και να μη διακοπεί η λειτουργία της.

Ενώ όσον αφορά το μεγάλο παλιό αρχείο (32.000 φάκελοι) να παραμείνει στο Διοικητήριο και να υπάρχει υπάλληλος να εξυπηρετεί τους μηχανικούς. Έτσι δε θα προκαλούνταν προβλήματα ούτε στο κοινό, ούτε στους μηχανικούς ούτε στους υπαλλήλους. Αντί αυτού, δόθηκε εντολή για μετακόμιση και μάλιστα χωρίς να έχει ληφθεί πρόνοια για όλα τα παραπάνω όπως είχε δεσμευθεί».

Ο κ. Παναγόπουλος τονίζει πως η αιφνίδια και χωρίς προγραμματισμό μετακόμιση προκαλεί πρόβλημα για δυο βασικούς λόγους.  «Πρώτον γιατί είχαμε αναλάβει κάτι δουλειές να παραδώσουμε πριν τα Χριστούγεννα και δεύτερον γιατί τρέχουν κάποιες προθεσμίες (σεισμόπληκτα) μέσα στις οποίες οι ωφελούμενοι πρέπει να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες για να μην χάσουν τις επιδοτήσεις. Τη χρονική αυτή περίοδο η μετακόμιση είναι απαγορευτική και είμαστε αντίθετοι».

Θα πρέπει να αναφερθεί ότι η μετακόμιση ξεκίνησε χωρίς να έχει ληφθεί μέριμνα για το πώς θα μεταφερθούν (πχ. Δημοτικά αυτοκίνητα για τη μεταφορά εξοπλισμού και υλικού) και χωρίς να έχουν διατεθεί έστω κούτες αποθήκευσης…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος