FOLLOW US: facebook twitter

Κλείνει η Πατρών – Πύργου στο Λατίφι

Ημερομηνία: 26-01-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

latifi-bloko-agrotes2

Στις 11 το ραντεβού των αγροτών – Σύσκεψη στα Λεχαινά για μπλόκο στο Κουρτέσι

Έτοιμοι να κόψουν στα δύο την Ηλεία είναι οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι του νομού, με τη σημερινή κινητοποίηση στο Λατίφι. Ο αριθμός των τρακτέρ αλλά και των συμμετεχόντων στο μπλόκο που στήθηκε τη Δευτέρα, αυξάνεται και σήμερα στις 11 έχει προαναγγελθεί από τους αγρότες ο συμβολικός αποκλεισμός της εθνικής οδού Πατρών – Πύργου. Το σημείο στο Λατίφι είναι κομβικό χωρίς πολλές δυνατότητες παράκαμψης (μόνο μέσω Δουνεϊκών και όχι για μεγάλα οχήματα μπορεί να διεξαχθεί η κυκλοφορία) και είναι ένα από τα πιο δύσκολα σημεία του νομού σε αγροτικές κινητοποιήσεις, όπως και αυτό στο Κουρτέσι.

Οι αγρότες ανεβάζουν ρυθμό στο μέτωπο των κινητοποιήσεων και δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να επαναλαμβάνεται ο αποκλεισμός της εθνικής οδού για κάποιες ώρες τη μέρα, μαζί με παράλληλες δράσεις των αγροτών σε άλλα σημεία που «στόχους» λόγω της αντιλαϊκής και αντιαγροτικής πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση.

Μαζί και οι νέοι αγρότες

Στο Λατίφι αναμένεται να συγκεντρωθούν και τα μέλη της Ένωσης Νέων Αγροτών Ηλείας. Χθες απεύθυνε με ανακοίνωσή του κάλεσμα ο πρόεδρος τους Θοδωρής Βασιλόπουλος προς αγρότες και κτηνοτρόφους του νομού να συμμετάσχουν δυναμικά στην κινητοποίηση. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, για να αποτραπεί η εφαρμογή των δυσβάσταχτων μέτρων της κυβέρνησης εναντίον του Έλληνα αγρότη και του πρωτογενή τομέα, θα πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους με τους συναδέλφους τους και να δηλώσουν δυναμικό «παρών» στο μπλόκο του Λατιφίου.

Συνέλευση στα Λεχαινά

Στο μεταξύ οι αγρότες του Κάμπου που πέρυσι είχαν συμμετάσχει στο μπλόκο του Κουρτεσίου, σήμερα το απόγευμα στις 7 θα παραστούν στο Σινέ Άστρον στα Λεχαινά προκειμένου να αποφασίσουν την κάθοδό τους στους δρόμους και την ακριβή μορφή των κινητοποιήσεων. Εάν υπάρξει σύμπλευση είναι πολύ πιθανό και το πρωί της Παρασκευής οι αγρότες να στήσουν μπλόκο στο Κουρτέσι.

 

 

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος