FOLLOW US: facebook twitter

Κινητοποιούνται στα Μακρίσια για τις πυρκαγιές: Σύσταση εθελοντικής ομάδας για την πρόληψη του κινδύνου

Ημερομηνία: 23-04-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα

Η μεγάλη πυρκαγιά σε Φρίξα – Σκιλλουντία και Καλυβάκια, “τρόμαξε” τους κατοίκους στα Μακρίσια. Το χωριό που είναι ζωσμένο από δασικές εκτάσεις, δεν έχει απειληθεί στο πρόσφατο παρελθόν απο μεγάλη πυρκαγιά και τα όσα συνέβησαν την περασμένη Κυριακή στα γειτονικά χωριά, ανησύχησαν τους κατοίκους, που αποφάσισαν να κινητοποιηθούν.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μακρισίων, ουσιαστικά η ομάδα των νέων του χωριού, απηύθυναν ένα πρώτο κάλεσμα στους φορείς της περιοχής, τους δημοτικούς συμβούλους για να κάνουν μια πρώτη συζήτηση για το θέμα.

Όπως μας ανέφεραν μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου, στην πρώτη αυτή συνάντηση τέθηκαν επί τάπητος πράγματα που πρέπει να γίνουν ώστε να προστατευτεί το χωριό.

Την ερχόμενη Κυριακή στις 8 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση του χωριού στο Κοινοτικό Κατάστημα για να συζητηθούν όλα αυτά τα θέματα που άπτονται της πολιτικής προστασίας.

Στόχος είναι να δημιουργηθεί μια νόμιμη εθελοντική οργάνωση με στόχο την προστασία του χωριού απο τον κίνδυνο πυρκαγιάς πρωτίστως και γενικότερα από τις φυσικές καταστροφές.

“Είναι κάτι που θα μας δώσει την δύναμη και θα κάνει τον λόγο μας ποιο ισχυρό και έτσι καταφέρουμε να κάνουμε κάποιες κινήσεις που είναι αναγκαίες για την προφύλαξη του χωριού από έναν πολύ πιθανό κίνδυνο πυρκαγιάς. Οπως είδαμε μεγάλες καταστροφές έγιναν μέσα στον Απρίλιο στην περιοχή μας και όχι μόνο. Είμαστε της άποψης ότι πρώτα αντιμετωπίζουμε προληπτικά τον κίνδυνο και δεν περιμένουμε να κάνουμε απογραφή της καταστροφής. Ελπίζουμε όλοι στην ευαισθησία των κατοίκων του χωριού μας. Πρέπει όλοι να συμβάλουμε ο καθένας από το πόστο του, για να αποφύγουμε την καταστροφή. Έλεγαν οι παλαιοί ότι αν το πρόβλημα είναι στο γείτονα θα έρθει και σε εσένα οπότε ας κάνουμε πράξεις και όχι λόγια” σχολίασε το μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Βασίλης Γκαβός.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος