FOLLOW US: facebook twitter

Κινητοποιήσεις για τα προαπαιτούμενα: Έτοιμοι να βγουν στους δρόμους οι εργαζόμενοι της Ηλείας

Ημερομηνία: 16-01-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Έτοιμοι να βγουν στους δρόμους είναι οι εργαζόμενοι και στην Ηλεία με αφορμή την ψήφιση των προαπαιτούμενων μέτρων της τρίτης αξιολόγησης. Οι επικεφαλής των πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών σωματείων έστειλαν το μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση με τις δηλώσεις τους στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν το μεσημέρι της Δευτέρας στο μικρό συνεδριακό της Π.Ε. Ηλείας.

Ο πρόεδρος του συλλόγου υπαλλήλων Π.Ε. Ηλείας, Ανδρέας Ασημακόπουλος, μεταξύ άλλων ανέφερε πως «… η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ και ο ίδιος ο πρωθυπουργός διατυμπανίζουν την δήθεν καθαρή έξοδο από τα μνημόνια τον Αύγουστου του 2018 κι έφεραν στην βουλή τα μέτρα της τρίτης αξιολόγησης μεταξύ αυτών είναι η επαναφορά της τροπολογίας Αχτσιόγλου για τον περιορισμό του δικαιώματος της απεργίας για το οποίο τόσοι αγώνες έχουν γίνει από τους εργαζόμενους σε όλο το πλανήτη.

Μαζί με την επαναφορά της τροπολογίας φέρνουν για ψήφιση και την αλλαγή το Νόμου Κατσέλη έτσι ώστε οι πλειστηριασμοί να γίνονται ευκολότερα καθώς και μέτρα για την εκπαίδευσης όπως του υποχρεωτικού 30ωρου παραμονής των εκπαιδευτικών στο σχολείο τις συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων κ.α. Αυτά που θα ακολουθήσουν της αξιολόγησης στις αρχές του Απρίλη όχι απλά δεν συνιστούν καθαρή έξοδο από τα μνημόνια αλλά συνεπάγονται και νέα βάρη ιδιαίτερα για τους εργαζομένους». Κάλεσε δε, την κυβέρνηση να αποσύρει την τροπολογία Αχτσίογλου κατά της απεργίας και τα νέα προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων – Νηπιαγωγών Περιφέρειας Πύργου, Κατερίνα Σωτηροπούλου, επισήμανε για τον κλάδο της, πως «… η αντικατάσταση του άρθρου που αφορά την 30ωρη υποχρεωτική παραμονή των εκπαιδευτικών, κάθε άλλο παρά αθώα είναι. Όσο και εάν θέλει να μας καθησυχάσει ο υπουργός και ο υφυπουργός, ότι γίνεται απορρύθμιση των διοικητικών θεμάτων, που μπορεί να ορίσει ο διευθυντής ξέρουμε ότι όλα αυτά, είναι για να επέλθουν αλλαγές και να εξισωθεί διδακτικό και εργατικό ωράριο.

Ο εκπαιδευτικός με το φιλότιμο του, έχει άπειρες φορές δείξει το κατά πόσο το να μένει στο σχολείο είναι γι’ αυτόν ένα επάγγελμα και όχι μία κατάθεση ψυχής. Όσο αφορά συγχωνεύσεις- καταργήσεις περιμένουμε πολύ χειρότερα πράγματα από αυτά τα οποία αναφέρονται στην τροπολογία» τόνισε και προανήγγειλε πως οι εκπαιδευτικοί θα προχωρήσουν σε μεγάλες κινητοποιήσεις, ζητώντας τη μαζική συμμετοχή των συναδέλφων.

Στο ίδιο μήκος κύματος και το μέλος της ΕΛΜΕ Ηλείας Λάζαρος Ασμής εξέφρασε την αγανάκτησή του για το 30ωρο λέγοντας πως «… μία 30ωρη υποχρεωτική παρουσία του εκπαιδευτικού στο σχολείο με πρόσχημα τα καθήκοντα που ήδη επιτελούνται ή με καθήκοντα τα οποία δεν γίνεται να πραγματοποιηθούν στο σχολείο δεν γίνεται ένας καθηγητής να διορθώνει διαγωνίσματα ή εργασίες μέσα σε μία αίθουσα με άλλους 10-15 συναδέλφους. Παράλληλα υπάρχουν και καθήκοντα που ο κλάδος έχει αρνηθεί. Έχουμε ξεκαθαρίσει ότι είμαστε ενάντια στην αυτοαξιολόγηση. Όλη αυτή η συζήτηση για το 30ωρο συνεχίζεται και εντάσσεται σε μία τακτική απαξίωσης των εκπαιδευτικών.

Το ζήτημα των συγχωνεύσεων εκτιμούμε ότι θα το αντιμετωπίσουμε και εμείς στην περιοχή μας καθώς με ευθύνες και της διοίκησης τα Περιφερειακά σχολεία έχουν απαξιωθεί. Είναι έτοιμα για κλείσιμο. Εμείς δεν θα το δεχτούμε, θα αντιδράσουμε με κάθε τρόπο σε συνεργασία με τα σχολεία και τους γονείς. Το σχολείο της αγοράς θα δίνει απολυτήριο σε λίγα παιδιά και τους υπόλοιπους θα τους ρίχνει στον Καιάδα της μαθητείας και της κατάρτισης» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος το μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ, Τρύφωνας Αθανασόπουλος, σχολίασε «… από ότι φαίνεται στην κυβέρνηση διαβάζουν Μακιαβέλι. Εάν σκεφτείτε ότι 400 άρθρα περίπου τα περνούν με ένα νομοσχέδιο, υλοποιούν την λογική του Μακιαβέλι που έλεγε ότι όλα τα κακά πρέπει να τα βάζεις μαζί και ότι καλό υπάρχει να το δίνεις με το σταγονόμετρο. Ήδη υλοποιείται το 1ο και 2ο μνημόνιο και ψηφίζονται μέτρα του 3ου. Όλα αυτά βέβαια με την χρήση των εργαλείων του ΟΑΣΑ.

Καταργούν την απεργία στην πράξη, έβγαλαν το ηλεκτρονικό σφυρί  για τους πλειστηριασμούς ακόμα και για το δημόσιο, όπου για το δημόσιο έβαζαν χέρι στις καταθέσεις των ανθρώπων εδώ και μεγάλο διάστημα. Είναι ξεκάθαρο ότι τα μέτρα που περνάνε θέλουν να τα περάσουν χωρίς να βραχούν. Δεν είναι εύκολο και γι’ αυτό συκοφαντούν τον κάθε αγώνα και υλοποιούν τους στόχους του μεγάλου κεφαλαίου. Θέλουν εργαζόμενους φθηνούς και υποτακτικούς. Σε καμία περίπτωση εμείς δεν θα το επιτρέψουμε» κατέληξε ο κ. Αθανασόπουλος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος