FOLLOW US: facebook twitter

Κινέζικοι και ελληνικοί χοροί στην Κουρούτα

Ημερομηνία: 21-08-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός

Xρώματα και ήχοι μέσα από κινεζικούς παραδοσιακούς χορούς, αλλά και από ελληνικούς χορούς διαφόρων περιοχών της χώρας  πλημμύρισαν την Κυριακή το βράδυ την Κεντρική Πλατεία της Κουρούτας.

Το Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών  παρακολούθησε πλήθος κόσμου που κατέκλυσε το χώρο και συμμετείχε με ενθουσιασμό.

Το κινεζικό συγκρότημα GAOWADANCEENSEBLE είναι από την περιοχή του Πεκίνου. Η ομάδα αποτελείται από 35 επαγγελματίες χορευτές που συμμετείχαν και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008.

Παρουσίασαν τον μογγολικό χορό AmurSenor, που με κομψό φόρεμα, αξιοπρεπή στάση και μεταβλητό σχηματισμό εξέφρασε την ευγένεια, την κομψότητα και την νοημοσύνη των γυναικών της Μογγολίας.

Επίσης  την σουίτα παραδοσιακού χορού που ήταν δύο χοροί, ένας από το Θιβέτ που ονομάζεται έπαινος του κόκκινου ποταμού και ένας δεύτερος που ονομάζεται Χρυσό Φθινόπωρο και εκφράζει το αίσθημα της  χαράς και της απόλαυσης.

Στην εκδήλωση συμμετείχε  και το χορευτικό της Στέγης Πολιτισμού και Παράδοσης Καλαβρυτινών και Φίλων Πάτρας «Αγία Λαύρα», καθώς επίσης και ο Λαογραφικός Όμιλος «Τα Τζουμέρκα» με ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Δήμαρχος Χρήστος Χριστοδουλόπουλος και Αντιδήμαρχοι  του Δήμου ΄Ηλιδας.

Η αντιπροσωπεία από την Κίνα, μαζί με τους χορευτές συνοδευόταν από την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πατρέων, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη – Θεοδωρακοπούλου και από τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού Τάκη Πετρόπουλο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος