FOLLOW US: facebook twitter

ΚΕΦΙΑΠ Γ.Ν. Ηλείας: Εκδήλωση λήξης των προγραμμάτων ψυχοκοινωνικής στήριξης

Ημερομηνία: 15-06-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Εκδήλωση λήξης των προγραμμάτων ψυχοκοινωνικής στήριξης των ατόμων με αναπηρία που υλοποίησε φέτος το ΚΕΦΙΑΠ του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας, πραγματοποιείται σήμερα στις 12 το μεσημέρι στο χώρο του Κέντρου.

Στην εκδήλωση, ομάδα συμμετεχόντων θα παρουσιάσει μέρος του έργου που έχει επιτευχθεί στη διάρκεια των προγραμμάτων θεραπευτικής ζωγραφικής, Μουσικοκινητικής-Θεατρικής αγωγής  και κατασκευών εσωτερικού χώρου.

Τα προγράμματα υλοποιηθήκαν σε συνεργασία με την ΑΡΩΓΗ ΑΜΚΕ και με εξειδικευμένους συνεργάτες οι οποίοι μάλιστα είχαν προηγούμενη εμπειρία σε δράσεις που αφορούσαν παιδιά με αναπηρία.

Τα προγράμματα ξεκίνησαν τον Φεβρουάριο του 2017 και είχαν διάρκεια πέντε μήνες και υλοποιηθήκαν  στις αίθουσες διδασκαλίας και δραστηριοτήτων του ΚΕΦΙΑΠ δύο φορές την εβδομάδα  κατά τις πρωινές ώρες.

Ο Διοικητής του Γ.Ν. Ηλείας Κώστας Διαμαντόπουλος ανέφερε ότι  εκτός  της λειτουργικής αποκατάστασης είναι απαραίτητο να δοθεί  η δέουσα σημασία και στα προγράμματα που αφορούν στην ψυχοκοινωνική στήριξη των ατόμων με αναπηρία, όχι μόνο για να αξιοποιούν δημιουργικά το χρόνο τους αλλά κυρίως για να μπορούν να αναπτύσσουν προσωπικές και κοινωνικές δεξιότητες, μέσα σε ένα περιβάλλον επικοινωνίας, ανταλλαγής και έκφρασης συναισθημάτων στο οποίο όμως θα τονίζεται η σημασία της δημιουργίας και της αυτοέκφρασης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος