FOLLOW US: facebook twitter

ΚΕΠΕΠ Λεχαινών: Άνοιξε ο δρόμος της αποϊδρυματοποίησης

Ημερομηνία: 23-01-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Την οργάνωση και λειτουργία δομών, δράσεων και προγραμμάτων αποϊδρυματοποίησης ατόμων με αναπηρία που φιλοξενούνται στο παράρτημα ΑμεΑ Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας – στο πρώην ΚΕΠΕΠ Λεχαινών-  και στα παραρτήματα ΑμεΑ του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Αττικής, προβλέπει η  Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου, της αναπληρώτριας υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θ. Φωτίου και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γεωργίου Χουλιαράκη που υπεγράφη. Έτσι, ανοίγει πλέον για τους φιλοξενούμενους του ΚΕΠΕΠ Λεχαινών ο δρόμος της αποϊδρυματοποίησής τους.

Ειδικότερα η ΚΥΑ αφορά τη μεταστέγαση όλων των φιλοξενουμένων και τη διαβίωσή τους σε ασφαλή και υποστηρικτική δομή ή σε δομή οικογενειακού τύπου ή η επιστροφή στην οικογένεια με ταυτόχρονη υποστήριξή τους από το πρόγραμμα «αποϊδρυματοποίηση ατόμων με αναπηρία». Η  αποϊδρυματοποίηση και η πρόληψή της περιλαμβάνει την ανάπτυξη δομών φιλοξενίας των ατόμων με αναπηρία, την ανάπτυξη πιλοτικού προγράμματος επαγγελματικής αναδοχής, την ανάπτυξη μονάδας βραχείας υποδομής ατόμων με αναπηρία, τη δημιουργία κινητής μονάδας παροχής υποστηρικτικών υπηρεσιών σε οικογένειες με άτομα με αναπηρία είτε βιολογικές είτε θετές είτε ανάδοχες, την ανάπτυξη κέντρων δημιουργικής απασχόλησης και τη δημιουργία κέντρων ημέρας για άτομα με αναπηρία.

Στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (ΚΚΠΠΔΕ) και στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής (ΚΚΠΠΑ) ανατίθεται η υλοποίηση των παραπάνω δομών, δράσεων και προγραμμάτων. Οι φορείς έχουν την δυνατότητα να αναθέτουν με διαδικασίες διαγωνισμού σε άλλους φορείς την εκτέλεση συγκεκριμένων υποέργων ή δράσεων του προγράμματος και να καλύπτουν τις ανάγκες σε προσωπικό με σύναψη συμβάσεων παροχής υπηρεσιών με φυσικά ή νομικά πρόσωπα, ακολουθώντας τις διαδικασίες σύναψης σύμβασης του Ν. 4412/16 ή με πρόσληψη επικουρικού προσωπικού, δυνάμει ειδικών διατάξεων.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος