FOLLOW US: facebook twitter

Καταρράκτες Νεμούτας-Δρυοδάσος Φολόης: Μυθικές διαδρομές στα χνάρια των Κενταύρων…

Ημερομηνία: 20-06-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Κάτω από τη σκιά και των πανύψηλων βαλανιδιών στα χνάρια των Κενταύρων και του Ηρακλή εκεί που σύµφωνα µε τη µυθολογία , πραγματοποίησε τον τέταρτο από τους δώδεκα άθλους, τη σύλληψη του Ερυµάνθιου Κάπρου (ενός µυθικού αγριογούρουνου που συμβόλιζε τη µανία του ποταµού όταν φούσκωναν τα νερά του και προκαλούσε καταστροφές), ξεναγήθηκαν  την περασμένη Κυριακή πεζοπορικές και ορειβατικές ομάδες από την Ομάδα Καταρρακτών Νεμούτας.

Ειδικότερα, οι  ορειβατικές και πεζοπορικές ομάδες (ΕΟΣ Βόλου, ΕΟΣ Αχαρνών, Απόδραση , ΠΕ.ΡΙ.ΠΟ.ΛΟ., Φυσιολάτρης Νικαίας, Πεζοπορικός Αττικός Όμιλος), οι σπουδαστές του Θεάτρου Ημερας και οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Αιγαίου ξεναγήθηκαν από την Ομάδα Καταρρακτών Νεμούτας στις μυθικές διαδρομές του Δήμου Αρχαίας Ολύμπιας.

Σε ένα ταξίδι για την εσωτερική μας τελείωση.  Ο μύθος του Ηρακλή αναπαριστά κατά μία έννοια το ταξίδι της Ψυχής. Οι άθλοι μπορούμε να πούμε ότι συμβολίζουν τα γυμνάσια της ψυχής μέσω επιτευγμάτων, δυσκολιών και εμποδίων για να πετύχει ο εκάστοτε Ηρακλής, ο κάθε ένας από εμάς την τελειοποίηση.

Όπως και ο µυθικός ήρωας, διασχίζαν µέρος του δάσους ( Φαραγγι Ανδρωνίου-Σελλειης-Κενταύρων) και στη συνέχεια µερους των φαραγγιών του υδάτινου κόσμου των καταρρακτών της Νεμούτας, σε ένα σκηνικό τροπικό, µε οργιώδη βλάστηση, µελωδικά κελαηδήµατα και ίχνη άγριας ζωής, στιγμιαίες συναντήσεις µε ζώα όπως βίδρες και λαγούς.

Νίκος Σιάκκουλης-ομάδα Καταρρακτών Νεμούτας

Φωτογραφίες: Νίκος Σιάκκουλης


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος