FOLLOW US: facebook twitter

Καταδικάζει το περιστατικό βιαιοπραγίας κατά γιατρού

Ημερομηνία: 25-01-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

nosokomeio-pyrgosΙατρικός Σύλλογος Πύργου Ολυμπίας

Το περιστατικό βιαιοπραγίας συνοδού ασθενή κατά ιατρού του Νοσοκομείου Πύργου καταδικάζει με ανακοίνωση του ο Ιατρικός Σύλλογος Πύργου Ολυμπίας. Όπως επισημαίνει, καταδικάζει απερίφραστα την βιαιοπραγία κατά συναδέλφου  στα ΤΕΠ της Νοσηλευτικής Μονάδας Πύργου κατά την 23η  Ιανουαρίου 2017 και εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στον πληγέντα συνάδελφο. «Ο ιατρός υπέστη άδικη επίθεση ενώ προσπαθούσε να επιτελέσει το καθήκον του εξετάζοντας τραυματία  και μάλιστα από οικείους του ίδιου του ασθενούς τον οποίο προσπαθούσε να βοηθήσει!

Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια  η δημόσια υγεία  νοσεί βαθύτατα,  όπως επανειλημμένα ως Σύλλογος  έχουμε τονίσει, ως αποτέλεσμα  της υποχρηματοδότησης, της έλλειψης  ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού αλλά  και ως αποτέλεσμα των λοιπών μνημονιακών επιλογών, και των μη αποτελεσματικών επιλογών των κυβερνήσεων των τελευταίων δέκα ετών.  Γι΄ αυτή την κατάσταση δεν ευθύνονται ούτε οι πολίτες αλλά ούτε και οι λειτουργοί της υγείας,  που μέσα από αντίξοες συνθήκες προσπαθούν να προσφέρουν το καλύτερο στον πάσχοντα συνάνθρωπο με αυταπάρνηση. Ως εκ τούτου οι ιατροί δεν επιτρέπεται να αποτελούν τον εύκολο στόχο για την εκτόνωση της οργής κανενός. Επιπλέον εφιστούμε σε όλους την προσοχή ότι ανάλογα περιστατικά δεν θα
γίνουν ανεκτά κατά οιονδήποτε τρόπο από τον Ιατρικό Σύλλογο και καλούμε επίσης  την Διοίκηση του  νοσοκομείου  όπως συμβάλλει  από τη μεριά της για την προφύλαξη  του ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού  που απασχολείται στη Νοσηλευτική Μονάδα Πύργου,  με όποιον τρόπο κρίνει δόκιμο.
Οι ιατροί είναι στο πλευρό των πολιτών και παλεύουν καθημερινά για να παρέχουν σε αυτούς το μεγαλύτερο των αγαθών, την  υγεία. Ας είμαστε σύμμαχοι λοιπόν στην διεκδίκηση  καλύτερων  υπηρεσιών υγείας για όλους,  χωρίς να «πυροβολούμε» τους λειτουργούς της υγείας που ουδεμία ευθύνη έχουν για την κατάσταση που επικρατεί σε αυτήν».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος