FOLLOW US: facebook twitter

Καρφιά δικαστών του ΣτΕ κατά Σακελλαρίου

Ημερομηνία: 17-05-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας, σε σημερινή ανακοίνωση του, μία ημέρα μετά την παραίτηση του προέδρου του ΣτΕ, Νίκου Σακελλαρίου επισημαίνει ότι «συνεπές στις πάγιες θέσεις του, καταδικάζει κάθε απόπειρα επηρεασμού των δικαστών του και δη σε εκκρεμείς υποθέσεις, ακόμα και αν προέρχεται από τον πρόεδρό του».

Παράλληλα, αναφέρει η Ένωση ότι «οι δικαστικοί λειτουργοί του Συμβουλίου της Επικρατείας παραμένουν ενωμένοι και προσηλωμένοι στο έργο της απονομής της Δικαιοσύνης, αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις των καιρών με ανεξάρτητο φρόνημα, με υψηλό αίσθημα ευθύνης και με γνώμονα το Σύνταγμα και το νόμο» και προσθέτουν: «Δεν παραιτούνται, δεν φυγομαχούν».

Σημειώνεται ότι την ανακοίνωση της Ένωσης δεν υπογράφουν ο πρόεδρός της, Ευθύμιος Αντωνόπουλος και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Μιχάλης Πικραμμένος, καθώς συμμετέχουν στη σύνθεση του ΣτΕ που εξετάζει τις υποθέσεις του ασφαλιστικού νόμου.

Κοντονής: Ηχηρή απάντηση η ανακοίνωση της Ένωσης 

«Η σημερινή ανακοίνωση του Δ.Σ. της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας αποτελεί ηχηρή απάντηση στη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, οι οποίοι προσπάθησαν χθες μέσω της παραίτησης του κ. Νικολάου Σακελλαρίου από τη θέση του προέδρου του ΣτΕ, να δημιουργήσουν κλίμα εις βάρος της κυβέρνησης» δηλώνει ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής. «Αν θέλουν ας τη μελετήσουν, για να μην εκτεθούν για άλλη μια φορά» καταλήγει με νόημα ο Στ. Κοντονής.

Πηγή: tvxs.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος