FOLLOW US: facebook twitter

Καρναβάλια σε όλη την Ηλεία!

Ημερομηνία: 25-02-2017 | Συντάκτης:

karnavalia-3

Σήμερα και αύριο το κέφι και η διασκέδαση απογειώνονται! Πού μπορείτε να ξεφαντώσετε!

Η μεγάλη μέρα  της Αποκριάς έφτασε και αύριο σε πολλούς δήμους της Ηλείας μας περιμένουν καρναβάλια για να διασκεδάσουμε και να ξεφαντώσουμε μέχρι τελικής πτώσης! Στην Ζαχάρω, στην Κρέστενα, στα Μακρίσια, στο Πελόπιο Ολυμπίας, στην Ώλενα, στην Βάρδα σήμερα η Μαγική καρναβαλούπολη. ΤΟ μόνο που χρειάζεται είναι να οπλιστούμε με κέφι και καλή διάθεση!! Έχουμε λοιπόν και λέμε:

krestena-karnavali

Κρέστενα

Με τη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση, που μετρά ήδη 24 χρόνια παρουσίας, κορυφώνονται την Κυριακή, οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στην Κρέστενα.

Την Κυριακή στις 3 το μεσημέρι λοιπόν, η κεντρική πλατεία Κρεστένων, θα γεμίσει με καρναβαλιστές, χιουμοριστικά πληρώματα από την επικαιρότητα και με θέματα από παλιές,  καλές … εποχές!

karnnavali-zaxaros

Ζαχάρω

Θεσμός πλέον και το Ζαχαρέικο καρναβάλι που διοργανώνουν οι σύλλογοι της περιοχής υπό την αιγίδα του δήμου Ζαχάρως. Σήμερα στις 4 το απόγευμα, θα ξεκινήσουν οι εκδηλώσεις με παιδικό πάρτι στην κεντρική πλατεία Ζαχάρως με κλόουν και φουσκωτά, ενώ αύριο Κυριακή στις 3 το μεσημέρι θα σημάνει η ώρα της μεγάλης καρναβαλικής παρέλασης σε ένα γιορτινό πολυθέαμα.

karnavali-pelopio1

Αρχαία Ολυμπία-Πελόπιο

Όπως πάντα η φαντασία,  το κέφι και  ο ενθουσιασμός  αποτελούν τα βασικά συστατικά των  εκδηλώσεων που με μεγάλη χαρά προετοιμάζουν σύλλογοι, φορείς,  μαθητές, σχολές χορού  από όλες τις περιοχές  του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας για τις φετινές καρναβαλικές εκδηλώσεις.

Η αρχή θα γίνει σήμερα στις 3.30 το μεσημέρι στην Ολυμπία με το «Κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού», ακολουθεί στις  7 το απόγευμα με  το  «Γαϊτανάκι» από μικρούς και μεγάλους και η αναβίωση του  εθίμου «Το άναμμα της φωτιάς» στον λόφο του Δρούβα.  Η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση θα πραγματοποιηθεί στο Πελόπιο στις 3 το μεσημέρι της Κυριακής με την συμμετοχή δεκάδων αρμάτων και εκατοντάδων καρναβαλιστών.

karnavalia-2

Μαγική καρναβαλούπολη στη Βάρδα

Σήμερα στις 11 πμ στο κέντρο της Βάρδας αποκριάτικες εκδηλώσεις με την μαγική καρναβαλουπολη. Ζογκλέρ και ανιματέρ,  φουσκωτά, παιχνίδια και το καρναβαλικό τρένο στις εκδηλώσεις που διοργανώνει ο δήμος Ανδραβίδας- Κυλλήνης, περιμένουν τα παιδιά για ένα αποκριάτικο φανταστικό ταξίδι! Όλες οι εκδηλώσεις είναι δωρεάν, με ελεύθερη είσοδο.

makrisia-karnavali

3o Καρναβάλι Μακρισίων

Ρυθμοί αποκριάς και στα Μακρίσια, όπου στις 3 το μεσημέρι της Κυριακής, ξεκινάει η παρέλαση για το 3ο καρναβάλι μακρισίων που κρύβει πολλές εκπλήξεις!  Συμμετέχουν 22 γκρουπ εκ των οποίων τα 15 είναι με άρματα, με μαθητές σχολείων και καρναβαλιστές από την ευρύτερη περιοχή.

karnavali-ileia

Αποκριάτικες εκδηλώσεις στην Ώλενα

Ένα διήμερο αποκριάτικου γλεντιού, υπόσχεται σε όλους, ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος «Η Ωλένη» που έχει προγραμματίσει για την Κυριακή της αποκριάς, εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους.

 Η αρχή θα γίνει με το «Κυνήγι Χαμένου θησαυρού» που θα είναι βασισμένο στον τοπικό θρύλο της Βασίλισσας Ελένης της Μονοβύζας, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή το πρωί, στις 11 και θα λήξει την επόμενη μέρα στις 2 το μεσημέρι, ενώ  θα συνεχιστεί το ίδιο απόγευμα , στις 4.30 με αποκριάτικο γλέντι.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος