FOLLOW US: facebook twitter

«Καρδιοχτυπούν» οι 1229 Ηλείοι υποψήφιοι

Ημερομηνία: 30-06-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Έκτακτο, Νέα

Σήμερα οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών – Στο κατακόρυφο η αγωνία των υποψηφίων

Κρίσιμη ημέρα για χιλιάδες υποψηφίους στις Πανελλήνιες 2017 είναι η σημερινή ημέρα αφού στις 11 το πρωί ανακοινώνονται τα αποτελέσματα και η βαθμολογία των εξετάσεων που θα καθορίσει και τις βάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Τα αποτελέσματα των Πανελληνίων 2017 για τα ΓΕΛ θα αναρτηθούν στο results.it.minedu.gov.gr στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας, όπου ο κάθε υποψήφιος θα μπαίνει με τον κωδικό του να βλέπει την βαθμολογία του. Παράλληλα σήμερα από το πρωί ως το μεσημέρι, οι Διευθυντές των Λυκείων και της Ηλείας, θα παραλάβουν τις βαθμολογίες, ώστε το μεσημέρι οι βαθμοί να αναρτηθούν σε όλα τα Λύκεια του νομού, όπως και σε όλη τη χώρα.

Η Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας έχει προετοιμαστεί πλήρως έτσι ώστε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της σημερινής ημέρας.   Να σημειώσουμε ότι στην ‘μάχη΄ των Πανελλαδικών συμμετείχαν φέτος  1229 Ηλείοι υποψήφιοι, 979 από τα ΓΕΛ και 250 από τα ΕΠΑΛ. Το… πρώτο μέρος της αγωνίας των υποψηφίων παίρνει τέλος με την ανακοίνωση των βαθμολογιών έτσι ώστε να μπορέσουν να συμπληρώσουν βάση των αποτελεσμάτων και το μηχανογραφικό τους, ενώ η δεύτερη πράξη, είναι η ανακοίνωση των βάσεων των Αύγουστο και η σχολή στην οποία περνούν οι μαθητές.

Οι αλλαγές στο μηχανογραφικό 2017

Το σύστημα για το Μηχανογραφικό Δελτίο 2017 όπου οι υποψήφιοι δηλώνουν τις σχολές προτίμησης τους είναι ήδη ανοιχτό,  ενώ βασικό στοιχείο για την συμπλήρωση του αποτελεί η ανάρτηση των βαθμών ώστε να γνωρίζουν ποιες επιλογές σχολών θα τους δώσουν τις καλύτερες ευκαιρίες για εισαγωγή στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας αντίστοιχα. Ωστόσο το Μηχανογραφικό Δελτίο 2017 περιλαμβάνει σημαντικές διαφοροποιήσεις στις διαθέσιμες επιλογές των υποψηφίων σε σχέση με το περσινό που είναι επιγραμματικά:.
Στο 1ο Επιστημονικό Πεδίο οι διαθέσιμες επιλογές τμημάτων πανεπιστημίων και ΤΕΙ είναι πλέον συνολικά 98 (έναντι 95 του 2016).

Στο 2ο Επιστημονικό Πεδίο οι διαθέσιμες επιλογές τμημάτων πανεπιστημίων και ΤΕΙ είναι πλέον συνολικά 206 (έναντι 193 του 2016).

Στο 3ο Επιστημονικό Πεδίο οι διαθέσιμες επιλογές τμημάτων πανεπιστημίων και ΤΕΙ είναι πλέον συνολικά 112 (έναντι 89 του 2016).

Στο 4ο Επιστημονικό Πεδίο οι διαθέσιμες επιλογές τμημάτων πανεπιστημίων και ΤΕΙ είναι πλέον συνολικά 41 (έναντι 37 του 2016).

Στο 5ο Επιστημονικό Πεδίο οι διαθέσιμες επιλογές τμημάτων πανεπιστημίων και ΤΕΙ είναι πλέον συνολικά 147 (έναντι 123 του 2016).


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος