FOLLOW US: facebook twitter

Καντάδες στο νυχτερινό Πύργο…

Ημερομηνία: 23-06-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Πολιτισμός

Γιόρτασαν την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής η Μικτή Χορωδία Πύργου και η Ομάδα Τραγουδιού Δεξαμενής

 Η μεγαλύτερη ημέρα του έτους, η 21η Ιουνίου, είχε τη δικές της μελωδίες στον Πύργο. Η Μικτή Χορωδία Πύργου που τα τελευταία τέσσερα χρόνια τιμά με το δικό της τρόπο την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής, με καντάδες «έντυσε» την επίσημη πρώτη νύχτα του φετινού καλοκαιριού, μαζί με την Ομάδα τραγουδιού της Δεξαμενής. Η βραδιά ξεκίνησε κάπως αργά, αλλά θύμισε έντονα το παρελθόν τότε που παρέες με τις κιθάρες τους διασκέδαζαν με όμορφα τραγούδια τους κατοίκους της πόλης.

Φέτος το ραντεβού κλείστηκε στην πλατεία Δικαστηρίων στις 10:30 το βράδυ και ξεκίνησε με μεγάλη συμμετοχή η μελωδική αυτή βόλτα στις γειτονιές της πόλης. Με μπροστάρηδες τον πρόεδρο της Μικτής Χορωδίας Τάσο Παυλίδη και το Νίκο Μάστορα στην κιθάρα, τον Φώτη Παπαθεοδώρου στο ακορντεόν, τον Ζερμάν Ραμαροσόν στην φυσαρμόνικα, άνθρωποι κάθε ηλικίας γέμισαν με μουσικές και τραγούδια την πόλη. Μια διαδρομή όμορφή μέσα από τους πεζόδρομους του κέντρου, την κεντρική πλατεία, το Επαρχείο, τη Δημοτική Αγορά, τη Δεξαμενή και το φινάλε στο θέατρο Απόλλων.

Όμορφες στιγμές και στάσεις της μελωδικής αυτής διαδρομής στην Κεντρική Πλατεία με τους θαμώνες των καφέ να θαυμάζουν το μουσικό αυτό σύνολο να σιγοτραγουδάνε μαζί τους και να αναπολούν, πέριξ της Δημοτικής Αγοράς και στην είσοδο του μουσείου, όπου η ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε ήταν εξαιρετική.

Μια από τις όμορφες στιγμές σε αυτή την μελωδική περιήγηση ήταν και φέτος η συνάντηση της Μικτής Χορωδίας με την Ομάδα Τραγουδιού Δεξαμενής η οποία είχε ξεκινήσει νωρίτερα την δική της μουσική βραδιά στο προυάλιο της Δεξαμενής, με την κιθάρα του Μιχαλη κσι το ακορντεόν του Γιώργου και με πολύ κοινό από την γειτονιά.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος