FOLLOW US: facebook twitter

Κανονικά στο «Απόλλων» το Φεστιβάλ Κινηματογράφου

Ημερομηνία: 26-10-2016 | Συντάκτης:

apollon

Σε Κούβελο και 1ο Γυμνάσιο οι υπόλοιπες εκδηλώσεις πολιτισμού

Επιτόπια αυτοψία στο Θέατρο «Απόλλων» πραγματοποίησε χθες ο Ηλείος βουλευτής του Σύριζα Δημήτρης Μπαξεβανάκης όπου και ενημερώθηκε από τον Δήμαρχο Πύργου Γαβρίλη Λιατσή, για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο μοναδικός αυτός χώρος πολιτισμού της πόλης.

Όπως τονίστηκε, η κορυφαία εκδήλωση για την πόλη και το Νομό, του Φεστιβάλ Κινηματογράφου για Παιδιά και Νέους, θα εξυπηρετηθεί κανονικά στο χώρο του Θεάτρου καθώς η δημοτική αρχή θα αναλάβει τη λήψη προσωρινής άδειας πυρασφάλειας, όχι όμως και άλλων σχολικών εκδηλώσεων για τις οποίες προτείνεται να φιλοξενηθούν στο πολιτιστικό κέντρου του Κούβελου και στο σύγχρονο αμφιθέατρο του 1ου Γυμνασίου Πύργου.

«Ήταν πολύ ευγενικό κ. Μπαξεβανάκη που ήρθατε στον Απόλλωνα, που έχει ενδιαφέρον για τον πολιτισμό της πόλης μας και καλύπτει τεράστιες ανάγκες.

Βέβαια διαπιστώσατε με τα μάτια σας και είδατε καθαρά, ότι ο Απόλλωνας έχει τεράστιες ζημιές μεγάλες και μικρές. Παράλληλα γίνεται ένας αγώνας για να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε την πυρασφάλεια του Απόλλωνα. Όλα αυτά, προσπαθούμε να τα καλύψουμε ώστε να είμαστε έτοιμοι για το Φεστιβάλ Κινηματογράφου το οποίο ο Απόλλων θα εξυπηρετήσει λαμβάνοντας μια προσωρινή άδεια πυρασφάλειας ώστε να καλύψουμε την ασφάλεια όλων όσων το επισκεφθούν» τόνισε ο κ. Λιατσής επισημαίνοντας όμως ότι κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ θα πρέπει να γίνει τέτοιος προγραμματισμός ώστε στο χώρο του θεάτρου να μπαίνουν 217 άτομα και να μην χρησιμοποιηθεί ο εξώστης. «Σας διαβεβαιώνω ότι ο Δήμος Πύργου θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να δοθεί το θέατρο καλύπτοντας τις ανάγκες του Φεστιβάλ. Όμως εκείνο που πρέπει να σας πω είναι ότι θα είναι δύσκολο να δοθεί το θέατρο για σχολικές εκδηλώσεις. Για αυτό και θα προσπαθήσουμε να είμαστε απολύτως έτοιμοι στον Κούβελο και στο 1ο Γυμνάσιο της πόλης ώστε να απορροφηθεί η ζήτηση που υπάρχει σήμερα στο κομμάτι του πολιτισμού».

liatsis-mpaxevanakis

Απαραίτητες κάποιες εργασίες στο θέατρο

Ο κ. Μπαξεβανάκης, επισήμανε με τη σειρά του, ότι είναι φανερό από την επιθεώρηση του χώρου του θεάτρου ότι χρειάζονται παρεμβάσεις για να αποκτήσει την αίγλη που απαιτεί η χρήση του. «Είναι φανερό ότι χρειάζονται κάποιες εργασίες και σε ότι αφορά τον εξοπλισμό και τους χώρους. Σε ότι έχουν να κάνουν με συστήματα που αφορούν την στατική επάρκεια και την πυρασφάλεια προφανώς είναι αρμοδιότητα των υπηρεσιών που έχουν την ευθύνη  να εγκρίνουν ή να μην εγκρίνουν αυτή την χρήση. Επομένως σε αυτούς ανήκει ο λόγος. Εκείνο που θα ήθελα να επισημάνω επειδή ο Απόλλωνας είναι από τους ελάχιστους χώρους πολιτισμού που έχουμε στην πόλη μας και αποτελεί ανάσα ζωής και πολιτισμού για την κοινωνία και της πόλης αλλά και της ευρύτερης περιοχής, χρειάζεται να καταβληθεί  κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε η πολιτιστική δραστηριότητα για αυτό το διάστημα που θα απαιτηθεί για να γίνουν οι εργασίες να μην εγκαταλειφτεί. Υπάρχουν χώροι που μπορούν να αξιοποιηθούν για αυτό το λόγο και πρέπει αυτοί οι χώροι να είναι διαθέσιμοι και στο κοινό και στις ομάδες που ασχολούνται με την πολιτιστική δραστηριότητα και φυσικά πρέπει να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού την μεγάλη κατάκτηση που έχει η πόλη μας του διεθνούς κύρους φεστιβάλ κινηματογράφου για παιδιά και νέους που γίνεται πόλος όχι μόνο πανελλήνιας αλλά παγκόσμιας εμβέλειας. Άρα πρέπει τον Δεκέμβριο να είμαστε απολύτως έτοιμοι να φιλοξενήσουμε τους ανθρώπους  που θα έρθουν από όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο σε ένα χώρο αντάξιο για να προβάλει αυτό που πραγματικά είναι η Ελλάδα, η Ηλεία και ο Πύργος».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος