FOLLOW US: facebook twitter

Κανένα έλεος

Ημερομηνία: 25-05-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Το πρόβλημα με τους δουλέμπορους δεν είναι μόνο ότι είναι μαζικοί δολοφόνοι. Είναι κυρίως αυτό, γιατί πρόκειται βέβαια για μαζικούς δολοφόνους, δεν υπάρχει αμφιβολία περί τούτου. Κλέβουν το βιός βασανισμένων ανθρώπων, τους στοιβάζουν σε σάπιες βάρκες και τους στέλνουν κατευθείαν στον θάνατο. Έτσι η θάλασσα γεμίζει πτώματα και οι τσέπες τους με χρήματα.

Αλλά δεν είναι οι μόνοι! Αυτό το έχουμε συνειδητοποιήσει; Ένα ολόκληρο σύστημα πλουτίζει από την ανάγκη και τον πόνο αυτών των ανθρώπων, το οποίο ξεκινά από τις ακτές της Μικράς Ασίας και διανύει όλη την απόσταση μέχρι τις Βρυξέλλες. Μάλιστα κύριε! Οι δουλέμποροι, αυτά τα αποβράσματα της ανθρωπότητας είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Όμως και κάτω από την επιφάνεια βρίσκονται πολιτικοί, αστυνομικοί, μέλη Μ.Κ.Ο., λιμενικοί, τελωνειακοί και λοιποί κρατικοί υπάλληλοι οι οποίοι μετέχουν ενεργά σε μία από τις πιο κερδοφόρες μπίζνες της υφηλίου: Το εμπόριο ψυχών, γιατί για νεκρούς μιλάμε ή έστω για μελλοθάνατους…

«Να φύγει η βάρκα 6 ναυτικά μίλια και όλα καλά». Έτσι έλεγαν στις μεταξύ τους συνομιλίες οι ερασιτέχνες μαφιόζοι που συνελήφθησαν ενώ αρμένιζαν επί δυόμιση μήνες στο Ιόνιο. Και μπορεί εύκολα να φανταστεί κανείς πόσο αδίστακτοι είναι οι επαγγελματίες, αν οι ερασιτέχνες αντιμετωπίζουν κατ’ αυτόν τον τρόπο τους πρόσφυγες. Αυτό είναι που με ενοχλεί ιδιαίτερα αλλά όχι περισσότερο από τον θάνατο τον οποίο σκορπίζουν απλόχερα σε παιδιά, γυναίκες, ηλικιωμένους και νέους.

Γιατί η αλήθεια είναι ότι δεν θα είχα κανένα πρόβλημα μαζί τους αν έκαναν «ευσυνείδητα» την δουλειά για την οποία πληρώνονταν. Αυτομάτως αυτό θα σήμαινε και το τέλος τούτης της απίστευτης τραγωδίας η οποία εξελίσσεται εδώ και αρκετά χρόνια. Τότε θα ήταν απλώς «μεταφορείς». Παράνομοι μεν και πανάκριβοι αλλά μεταφορείς.

Αυτοί όμως δεν έχουν μπέσα. Δεν έχουν τιμή. Δεν δείχνουν καμία κατανόηση και κανένα έλεος σε χιλιάδες δύσμοιρους ανθρώπους τους οποίους ο πόλεμος και η καταστροφή εκδίωξαν από τα σπίτια τους. Γι’ αυτό και η ελληνική δικαιοσύνη δεν πρέπει να δείξει κανένα έλεος ούτε στους ίδιους.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος