FOLLOW US: facebook twitter

Καμουφλαρισμένες κεραίες κινητής τηλεφωνίας στο κέντρο του Πύργου

Ημερομηνία: 23-11-2016 | Συντάκτης:

keraies-kinitis-tilefwnias-jpg

Έντονες διαμαρτυρίες από 5 σχολεία και 400 περίοικους

Εκδικάζονται σήμερα τα ασφαλιστικά μέτρα κατοίκων, εκπαιδευτικών και μαθητών

Σάλος έχει προκληθεί στο κέντρο της πόλης του Πύργου, από την διαπίστωση, ότι έχουν τοποθετηθεί σε δυο πολυκατοικίες, κεραίες κινητής τηλεφωνίας, καμουφλαρισμένες σε καμινάδες και μάλιστα σε απόσταση αναπνοής από πέντε σχολεία!

Η ύπαρξη της πρώτης κεραίας, στην οδό Θεμιστοκλέους διαπιστώθηκε από τους περίοικους περίπου τον Απρίλιο και λίγους μήνες αργότερα, το Σεπτέμβριο ανακάλυψαν ακόμα μια κεραία καμουφλαρισμένη σε καπνοδόχο τζακιού στην οδό Υψηλάντους. Από τότε, περισσότεροι από 400 κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής συγκέντρωσαν υπογραφές, έστειλαν εξώδικα στις δυο εταιρίες κινητής τηλεφωνίας αλλά και στους ιδιοκτήτες των πολυκατοικιών και ξεκίνησαν δικαστικό αγώνα διεκδικώντας την άμεση απομάκρυνση τους.

Μάλιστα κάλεσαν και ειδικούς μηχανικούς ακόμα και από το ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ και κατέθεσαν τις εκθέσεις που συνέταξαν και αποδεικνύουν ότι οι κεραίες αυτές τοποθετήθηκαν σε πολύ κοντινότερη απόσταση από την προβλεπόμενη από τη νομοθεσία των 300 μέτρων, στις δικαστικές αρχές.

Έγγραφες διαμαρτυρίες σχολείων

 Σήμερα, έχοντας στο πλευρό τους, τις έγγραφες διαμαρτυρίες της εκπαιδευτικής κοινότητας πέντε σχολείων (του 1ου και του 14ου Νηπιαγωγείου, του 1ου Γυμνασίου και του 2ου Γυμνασίου και Λυκείου Πύργου), θα βρεθούν στις δικαστικές αίθουσες όπου εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν καταθέσει για την πρώτη περίπτωση (την κεραία της οδού Θεμιστοκλέους).

Κάτοικοι, μαθητές και εκπαιδευτικοί, όπως αναφέρουν στις έγγραφες διαμαρτυρίες τους, ανησυχούν για την υγεία τους καθώς όπως επισημαίνουν, σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, η ύπαρξη κεραιών κινητής τηλεφωνίας πλησίον σχολείων και εντός πυκνοκατοικημένης περιοχής, έχει μακροπρόθεσμα επιβλαβείς συνέπειες για την υγεία τους. «Θεωρούμε ότι πρόκειται για μια κερδοσκοπική ασυνειδησία, η οποία κοστίζει την  υγεία όλων μας, όσοι ζούμε και κινούμαστε σ’ αυτήν την ακτίνα. Καλούμε την πολιτεία να εφαρμόσει τους νόμους αμέσως, να προστατέψει τους πολίτες και κυρίως τα παιδιά, γιατί η υγεία τους δεν θα πρέπει να εκτίθεται στα κερδοσκοπικά σχέδια της κάθε εταιρίας κινητής τηλεφωνίας».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος