FOLLOW US: facebook twitter

Καλπάζει το κίνημα των εθελοντών αιμοδοτών

Ημερομηνία: 25-10-2016 | Συντάκτης:

aimodosia-ekto

Συγκεντρώθηκαν 48 μονάδες στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Πύργο

Συνεχίζεται ο μαραθώνιος αλληλεγγύης και αλτρουϊσμού των εθελοντών αιμοδοτών του 6ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου. Τα μέλη του συλλόγου που διατηρούν την τράπεζα αίματος «Άγιος Χαράλαμπος» πραγματοποίησαν μια δυναμική παρουσία συγκεντρώνοντας με την αρωγή του προσωπικού του Σταθμού Αιμοδοσίας Πύργου 48 μονάδες αίματος.

Η συμμετοχή ήταν αξιοζήλευτη από νωρίς το πρωί. Στην πρώτη ώρα είχαν συγκεντρωθεί 20 φιάλες αίματος καθώς η συμμετοχή ήταν αθρόα.

Ο πρόεδρος τράπεζας αίματα Γιάννης Μαστρογιαννόπουλος τόνισε πως «…από πολύ νωρίς είχαμε καλό ρυθμό και συγκεντρώσαμε αρκετές μονάδες αίματος. Είδαμε ξανά νέους αιμοδότες, νέα παιδιά, ευαισθητοποιημένους εθελοντές για την προσφορά αυτή. Με την αγάπη μας και τον αλτρουϊσμό μας προσφέρουμε αυτό το πολύτιμο αγαθό. Οι ανάγκες σε αίμα πλέον είναι πολύ μεγάλες και δεν έχουμε το δικαίωμα να κωφεύουμε ή να μένουμε στον καναπέ. Πρέπει να βοηθήσουμε όλοι και να προσφέρουμε στους συνανθρώπους μας.

Ο διευθυντής του σχολείου Νίκος Κουσάβελος και ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Τηλέμαχος Καλυβιώτης σχολίασαν τη μεγάλη προσέλευση των εθελοντών. Ο κ. Καλυβιώτης συμπλήρωσε πως «κάτι τέτοιες στιγμές καταλαβαίνεις την αξία του ανθρώπου όταν προσφέρει ανιδιοτελώς στο συνάνθρωπο του κάτι που έχει ανάγκη. Για τους υγιείς ίσως αυτό φαίνεται αμελητέο. Για εκείνους όμως που το έχουν ανάγκη και το περιμένουν σα Μάννα εξ ουρανού, είναι πολύτιμο αγαθό. Πρέπει να καταλάβουμε όλοι πως πρέπει να γίνουμε αιμοδότες και δότες του μυελού των οστών. Η χώρα μας βρίσκεται πίσω σε αυτό τον τομέα» σχολίασε.

Η διευθύντρια του Σταθμού Αιμοδοσίας Πύργου Κωνσταντίνα Πανέτα για άλλη μια φορά επισήμανε πως οι ανάγκες σε αίμα στο νοσοκομείο Πύργου είναι μεγάλες. «Οι εθελοντές είναι οι ευεργέτες μας. Οι ανάγκες στο νοσοκομείο είναι μεγάλες σε αίμα. Οι μονάδες που συγκεντρώνουμε κάθε Κυριακή δεν επαρκούν και δανειζόμαστε από άλλα νοσοκομεία για να καλύψουμε τις ανάγκες των νοσηλευόμενων ασθενών. Το νοσοκομείο του Πύργου είναι το κεντρικό του νομού και οι ανάγκες είναι πολύ μεγάλες» σχολίασε η κα Πανέτα.

aimodosia-andravida3

Συνεχίζεται η προσπάθεια των αιμοδοτών της Ανδραβίδας

Το ταξίδι της εθελοντικής προσφοράς προς το συνάνθρωπο συνεχίζεται για το Σύλλογο Αιμοδοτών «Ζωή» στην Ανδραβίδα. Την περασμένη Κυριακή τα μέλη του, πραγματοποίησαν ακόμα μια εθελοντική αιμοδοσία , την Τρίτη φέτος, στο χώρο του δημοτικού σχολείου της πόλης.

aimodosia-andravida2

Η συμμετοχή ήταν αθρόα καθ’ όλη τη διάρκεια της αιμοδοσίας και η «συγκομιδή» ήταν μεγάλη για άλλη μια φορά. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Αιμοδοτών «Ζωή» Διονύσης Σταθόπουλος αναφέρθηκε για τη δράση του συλλόγου που ξεκινά από το 1994 και έως τώρα έχει προσφέρει 3000 μονάδες αίματος για τις ανάγκες των συνανθρώπων μας. «Συνεχίζουμε με τον ίδιο ρυθμό και προσπαθούμε με κάθε τρόπο να ευαισθητοποιήσουμε τους συνανθρώπους μας και την τοπική κοινωνία ευρύτερα. Οι μονάδες που συγκεντρώνουμε κάθε φορά σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, πασχίζουμε να είναι περισσότερες για να καλύπτουμε τις ανάγκες που υπάρχουν, οι οποίες είναι πάρα πολύ μεγάλες. Κατορθώνουμε να πετυχαίνουμε κάθε φορά εντυπωσιακούς αριθμούς» σχολίασε μεταξύ άλλων ο κ. Σταθόπουλος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος