FOLLOW US: facebook twitter

Καλοκαιρινές Ιδέες Διακόσμησης από το Σαλόνι μέχρι το Μπαλκόνι!

Ημερομηνία: 11-07-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Lifestyle, Νέα

Το καλοκαίρι είναι η εποχή που όλοι βγαίνουμε στα μπαλκόνια μας τα οποία θέλουμε να είναι όμορφα και στιλάτα ακόμα και αν είναι μόνο 2 τετραγωνικά. Το ίδιο ισχύει και με το σαλόνι μας το οποίο θέλουμε να μας κάνει να νιώθουμε σαν να είμαστε στο πιο όμορφο εξοχικό.

Δείτε παρακάτω πως με μερικές απλές κινήσεις θα ανανεώσετε και θα κάνετε πιο καλοκαιρινό και όμορφο και το μπαλκόνι αλλά και το σαλόνι σας.

Μια πολύ ωραία και ρομαντική λύση είναι τα μεταλλικά έπιπλα στο μπαλκόνι 

Τα μεταλλικά έπιπλα δεν πιάνουν πολύ χώρο και μπορεί να είναι και πολύ όμορφα.

Έπιπλα μεταλλικά είτε σε ένα απαλό μεντί είτε λευκά μπορούν να δώσουν μια πιο ρομαντική διάθεση στο μπαλκόνι σας. Δείχνουν από μόνα τους vintage και είναι τέλεια για κάθε μικρο μπαλκόνι. Συνδυάστε τα με ένα ωραίο κλουβί-ραφιέρα που είναι και η απόλυτη τάση. Διαφορετικά προσθέστε ένα ξύλινο σκαμπό για να δώσετε και το στοιχείο της φύσης και φυσικά κρεμάστε παντού γλαστράκια!

«Ντύστε» το πάτωμά σας με γρασίδι

Βάλτε γρασίδι στο πάτωμα.

Απόλυτο trend για το καλοκαίρι του 2018 είναι το γρασίδι στο μπαλκόνι. Αποφύγετε τα βαρετά σας πλακάκια και αλλάξτε αμέσως στιλ και διάθεση βάζοντας γρασίδι στο μπαλκόνι σας! Ακόμα και ένα μπαλκόνι δύο τετραγωνικά θα αποκτήσει μια αίσθηση φρεσκάδας. Μπορείτε να το βρείτε παντού και ένα κομμάτι αντιστοιχεί συνήθως σε 1 τετραγωνικό μέτρο.

DIY: Υπέροχη κρεμαστή ζαρντινιέρα σε μόλις 5 λεπτά!

Φτιάξτε μόνοι σας τη δική σας ζαρντινιέρα.

Τι θα χρειαστείτε: μικρά καφασάκια ξύλινα ή ψάθινα, σκοινί και φυσικά τις γλάστρες σας

Ξεκινήστε κόβοντας δυο σκοινιά περίπου στα 3 μέτρα. Περάστε τα από το κάτω καφάσι και αφήστε μια ικανοποιητική απόσταση για να δέσετε τα σκοινιά στο επόμενο καφάσι. Φτιάξτε μια θηλιά ώστε να μπορείτε να μεγαλώνετε τις αποστάσεις. Επαναλάβετε με το τρίτο καφάσι και κρεμάστε τα! Αφού τα κρεμάσετε βάλετε μέσα τα λουλούδια και τα μυρωδικά σας!

Το απόλυτο υλικό του 2018 είναι το ρατάν!

Βάλτε το ρατάν στο μπαλκόνι σας.

Τα ρατάν έπιπλα μπορείτε να τα έχετε όλο το χειμώνα μέσα στο σπίτι σας και όλο το καλοκαίρι στο μπαλκόνι σας!

Επιλέξτε ένα σαλόνι με δύο πολυθρόνες και ένα τραπεζάκι. Είναι πολύ σικ και δίνει στο μπαλκόνι σας μια νότα νησιού. Συνδυάστε το ρατάν με υφασμάτινα αξεσουάρ σε λευκό χρώμα και με καλοκαιρινά διακοσμητικά όπως είναι τα ψάρια και τα κοχύλια.

Μια όμορφη λύση για τις γλάστρες σας είναι μια σκαλιέρα με την οποία μπορείτε να γεμίσετε ένα τοίχο ή να κρύψετε ένα κλιματιστικό.

Ξαπλώστε στο μπαλκόνι σας! Μια ξαπλώστρα και ένα μικρό τραπεζάκι δίπλα σε αυτήν, μπορεί αμέσως να σας δώσει μια υπέροχη γωνία ξεκούρασης και να σας θυμίζει την παραλία που θα βρεθείτε σε λιγότερο από ένα μήνα…

DIY: Μοναδικό φωτιστικό από στεφάνι χούλα χουπ

Φτιάξτε αυτό το υπέροχο φωτιστικό με ένα χούλα χουπ.

Τι θα χρειαστείτε: στεφάνι χούλα χουπ (60 εκατοστά), κορδέλα, σχοινί και φωτάκια

Ντύστε το στεφάνι με την κορδέλα γύρω-γύρω μέχρι να μην φαίνεται το από κάτω χρώμα. Περάστε περιμετρικά φωτάκια και αφήστε κάποια να κρέμονται περισσότερο και κάποια λιγότερο. Δεν χρειάζεται καν να τα δέσετε! Μπορείτε τώρα είτε να το κάνετε κρεμαστό δένοντας ένα σκοινί και κρεμώντας το από τον τοίχο, είτε να το κάνετε επιδαπέδιο βάζοντάς το κάθετο!

Ένα παγκάκι μπορεί να δημιουργήσει αμέσως μια υπέροχη γωνιά

Ένα παγκάκι θα δώσει αμέσως στιλ στο μπαλκόνι σας.

Μια πολύ καλή και πρακτική ιδέα για το μικρό σας μπαλκόνι είναι ένα παγκάκι. Μετρήστε τη μικρή πλευρά του μπαλκονιού σας και βρείτε ένα παγκάκι στα μέτρα του. Το παγκάκι δίνει χώρο να καθίσετε, δίνει στιλ και είναι πρακτικό γιατί μπορείτε να βάλετε πράγματα από κάτω όπως ψάθινα καλάθια.

Ένα ωραίο μαξιλάρι πάνω στο καλάθι, ένα τραπεζάκι και μερικά διακοσμητικά και έτοιμη η πιο ωραία και μικρή γωνία του μπαλκονιού σας!

Κρυφτείτε από τους γείτονες. Κρύψτε του τοίχους και τα aircondition τώρα

Κι όμως μπορείτε να κρυφτείτε από τους γείτονες. 

Μια ιδέα που δίνει πιο cozy αποτέλεσμα είναι οι καλαμωτές. Μην τις βάλετε κάθετα και πάνω στα κάγκελα αλλά οριζόντια σαν στόρι.

Μια υπέροχο και σικ ιδέα είναι και ένα Ιαπωνικό παραβάν. Μπορεί να ταιριάξει τέλεια με την αισθητική του μπαλκονιού σας και με την καλοκαιρινή διακόσμηση του!

DIY: Βάλτε μια σκάλα και κρεμάστε τα φυτά σας και τα διακοσμητικά σας!

Μια σκάλα είναι η απόλυτη τάση για το μπαλκόνι σας! Βάλτε τη σε μια γωνία ή ακουμπήστε την σε έναν τοίχο και δώστε στιλ στο μπαλκόνι σας. Μπορείτε να κρεμάσετε φυτά, φανάρια, ακόμα και μόνο υφάσματα και να αποκτήσετε μια πολύ σικάτη γωνιά στο μπαλκόνι.

DIY: Ένα μυρωδάτο κερί που θα απωθήσει τα κουνούπια σας και θα δώσει άρωμα στο μπαλκόνι σας!

Φτιάξτε κεριά που θα κρατάνε μακριά και τα κουνούπια σας.

Τι θα χρειαστείτε: φέτες από λεμόνι και λάιμ, δεντρολίβανο, αρωματικό έλαιο λεβάντας και λεμονιού, νερό και ένα κερί.

Ξεκινήστε βάζοντας μερικές φέτες λεμονιού και μερικές φέτες λαιμ και δεντρολίβανο στο βαζάκι. Βάλτε 10-15 σταγόνες έλαιο λεβάντας και 10-15 σταγόνες έλαιο λεμονιού και το υπόλοιπο γεμίστε το με νερό. Στο τέλος τοποθετήστε ένα κερί που επιπλέει. Έχετε έτοιμο ένα υπέροχο διακοσμητικό, αρωματικό και ταυτόχρονα αντικουνουπικό!

Δώστε boho style με chic διάθεση στο σαλόνι σας

Δώστε boho στιλ στο σαλόνι σας.

Τα χρώματα του φετινού καλοκαιριού είναι το λευκό συνδυασμένο με γκρι, γαλάζιο και μπλε είτε το λευκό συνδυασμένο με μαύρο.

Κάντε μικρές κινήσεις για μια μεγάλη αλλαγή!

1. Διαλέξτε υφάσματα που να θυμίζουν εξοχή ή που είναι boho. Μια μεγάλη μαξιλάρα και από πάνω πολλά μικρότερα μαξιλάρια μπορούν να σας δώσουν αμέσως το νησιώτικο στοιχείο.

2. Διακοσμήστε με φανάρια και με πολλά κεριά.

3. Απόλυτα τάση είναι και τα ξύλινα φωτιστικά με πολλές επιρροές από τη θάλασσα.

Αλλάξτε όλο το σπίτι σας μόνο με χαλιά!

Τα χαλιά πλέον αποτελούν τάση χειμώνα-καλοκαίρι.

Και όμως τα χαλιά το καλοκαίρι είναι τάση. Προτιμήστε χαλιά από seagrass, ρατάν ή ψάθα ως βάση του σαλονιού σας. Το χαλί επειδή καλύπτει μεγάλη επιφάνεια δίνει αμέσως άλλη αίσθηση στο σπίτι. Μια πολύ ωραία ιδέα που αποτελεί επίσης τάση είναι να βάζετε χαλάκια το ένα πάνω στο άλλο. 

Οι πλεκτές πολυθρόνες είναι το απόλυτο trend και στο σαλόνι

Οι πλεκτές πολυθρόνες αποτελούν τάση.

Μια πολύ στιλάτη εκδοχή της πλεκτής καρέκλας από μπαμπού είναι αυτή με μαύρα μεταλλικά στοιχεία. Μπορείτε, λοιπόν, σε μια είσοδο ή σε μια γωνιά του σαλονιού σας να βάλετε μια ή δύο πολυθρόνες, δύο φυτά εσωτερικού χώρου και μερικά φανάρια και να φτιάξετε ένα σημείο που θα λατρεύετε να κοιτάτε και να κάθεστε.

Μια υπέροχη γωνιά με τα απόλυτα αξεσουάρ

Φτιάξτε μια πολύ έντονη γωνιά στο σαλόνι σας.

Αυτή τη στιγμή το εξωτικό στιλ είναι το απόλυτα καλοκαιρινό trend. Το πράσινο στις αποχρώσεις του σμαραγδιού και του πεύκου συνδυασμένο με χρυσό είναι τέλειο. Απλά αξίζει να το δοκιμάσετε!

(Spirossoulis.com)

Παιδικό δωμάτιο για τρεις στο εξοχικό

Αν στο εξοχικό σας δεν έχετε αρκετά δωμάτια αλλά έχετε πολλά παιδιά… (είτε δικά σας, είτε τα δικά σας θέλουν να φιλοξενούν φίλους τους) σας παρουσιάζουμε αυτή την ιδέα να την έχετε κατά νου και ν΄αναζητήσετε στα καταστήματα κάτι αντίστοιχο ή να σας το φτιάξουν κατά παραγγελία.

Είναι μια ας πούμε κλασική κουκέτα, και λέμε ας πούμε γιατί όπως βλέπετε το κάτω μέρος μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως καναπές, όπου μπορούν τα παιδιά να κάτσουν και να παίξουν κι από κάτω ένα συρτάρι με στρώμα λειτουργεί ως το τρίτο κρεβάτι! Προσέξτε να μην είναι πολύ χαμηλό το πάνω κρεβάτι ώστε να μπορεί κανείς να καθίσει στο μεσαίο κρεβάτι χωρίς τον κίνδυνο να… χτυπήσει το κεφάλι του. Προσθέστε και μικρά φωτάκια για διάβασμα ή και… ατμόσφαιρα και όνειρα γλυκά!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος