FOLLOW US: facebook twitter

Καλαμάτα-Πανηλειακός: 3-2 Πλήρωσε το κακό α΄ ημίχρονο

Ημερομηνία: 20-04-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Πέτρες στο λεωφορείο που μετέφερε τη διοίκηση

Σε ένα παιχνίδι, με αρκετά νεύρα και αψιμαχίες (8 κίτρινες κάρτες), ο Πανηλειακός γνώρισε την ήττα στην Καλαμάτα με 3-2, για την 3η αγωνιστική στον 7ο όμιλο του Κυπέλλου Ερασιτεχνών και αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης. Οι ερυθρόλευκοι, χωρίς τον κλινήρη Σπύρο Αντωνόπουλο στον πάγκο και μπροστά σε περίπου 150 ηρωικούς οπαδούς του που ταξίδεψαν στην Καλαμάτα, ήταν κακοί στο α΄ ημίχρονο, διάστημα κατά το οποίο δέχτηκαν τρία γκολ και στην επανάληψη που βελτιώθηκαν, ήταν πολύ δύσκολο να ανατρέψουν το εις βάρος τους 3-1. Αξίζει να σημειωθεί ότι πέτρες δέχτηκε το ένα από τα δυο λεωφορεία και συγκεκριμένα αυτό που μετέφερε τη διοίκηση του Πανηλειακού, σπάζοντας παράθυρά του. Ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανείς.

Πολλά λάθη στην άμυνα

Ο Πανηλειακός δεν μπήκε δυνατά στον αγώνα και μόλις στο 2ο λεπτό βρέθηκε πίσω στο σκορ. Ο Μπεγέτης εκτέλεσε το κόρνερ από αριστερά, ο Θεοδωρακόπουλος σκόνταψε κατά την έξοδο πάνω στον Μπουρνέλη, έχασε χρόνο και ο Καντούτσης, σχεδόν ανενόχλητος, με κεφαλιά έκανε το 1-0. Ακολούθησαν πολλά νεύρα και αψιμαχίες μεταξύ των ποδοσφαιριστών για ένα δεκάλεπτο και όταν ηρέμησαν τα πνεύματα στον αγωνιστικό χώρο, ο Πανηλειακός ισοφάρισε, στην πρώτη του καλά οργανωμένη επίθεση. Στο 20ο λεπτό λοιπόν, ο Σωτηρόπουλος πέρασε δύο παίκτες από αριστερά μπήκε στην περιοχή έβγαλε τη σέντρα, ο Μπεγλεκτσής σούταρε στην κίνηση και απέκρουσε ενστικτωδώς ο Κυριακόπουλος, ώσπου ήρθε σαν τρέιλερ ο Κώστας Βλαχόπουλος και κεραυνοβόλησε από τα 5-6 μέτρα τον γκολκίπερ της Καλαμάτας, για το 1-1.

Η χαρά των Πυργιωτών όμως κράτησε ελάχιστα δευτερόλεπτα, καθώς με τη σέντρα ο Χρήστος Καλαντζής γύρισε τη μπάλα από αριστερά μέσα στην περιοχή και ο Αθανασόπουλος αμαρκάριστος νίκησε τον Θεοδωρακόπουλο από τα 7-8 μέτρα και έδωσε ξανά προβάδισμα στους Μεσσήνιους.

Και σαν να μην έφτανε αυτό στο 41΄ έγινε το 3-1, ξανά από αδράνεια της άμυνας. Ο Αθανασόπουλος «γέμισε» στην καρδιά της περιοχής, ο Τσουλάκος έκανε κεφαλιά πάσα στον Καλαντζή, αυτός πρόλαβε στην έξοδο τον Θεοδωρακόπουλο κι με προβολή έστειλε τη μπάλα στα ερυθρόλευκα δίχτυα.

Ο Πανηλειακός δημιούργησε μια ευκαιρία να μειώσει στο 44΄, όταν ο Νιφορόπουλος εκτέλεσε φάουλ από αριστερά και η κεφαλιά του Παναγιωτόπουλου πέρασε άουτ.

Βελτιώθηκε στην επανάληψη

Με το ξεκίνημα της επανάληψης ο Φώντας Μοσχογιάννης, που εκτέλεσε χρέη προπονητή, ενίσχυσε τις πτέρυγες με τον Παπαπέτρου δεξιά (στη θέση του Μπουρνέλη-δεξί μπακ στο α΄ μέρος ήταν ο Νιφορόπουλος) και τον Σκοζάι αριστερά (στη θέση του Πλαστουργού). Οι ερυθρόλευκοι έγιναν πιο απειλητικοί, είχαν δύο καλά σουτ με τους δύο καλύτερους παίκτες τους, τον Βλαχόπουλο στο 50΄ που μπλόκαρε ο Κυριακόπουλος και στο 68΄ με τον Σωτηρόπουλο με την ίδια κατάληξη. Στο 78΄ δεν δόθηκε πέναλτι στον Πανηλειακό. Ο Μπεγλεκτσής πρόλαβε τον Καντούτση στο ύψος του πέναλτι, ο αμυντικός της Καλαμάτας, του βρήκε τα πόδια στο τάκλιν που επιχείρησε, αλλά ο διαιτητής Βεργέτης (Αρκαδίας) έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Και στο επόμενο λεπτό,  ο «Μπεγλε» μείωσε τελικά σε 3-2. Ο Παπαπέτρου σέντραρε από δεξιά, η μπάλα έφτασε στο σημείο του πέναλτι στον Μπεγλεκτσή και αυτός με δυνατό σουτ έκανε το 3-2. Νωρίτερα, στο 72΄ ο Βασιλόπουλος της Καλαμάτας είχε σέντρα σουτ στο κάθετο δοκάρι. Στο 85΄ ο Μπεγέτης σούταρε δυνατά και ο Θεοδωρακόπουλος εκτινάχτηκε στην αριστερή του γωνία και απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ.  Στην τελευταία φάση του αγώνα, στο 94΄, μετά από βαθιά μπαλιά, ο Παναγόπουλος που είχε περάσει στο παιχνίδι στο 73΄ στη θέση του Χατζηστάμου, από δύσκολη θέση πλάγια αριστερά πλάσαρε από πάνω τον Κυριακόπουλο στην έξοδο, αλλά ο Καλογερόπουλος είχε προλάβει να καλύψει την εστία και έδιωξε τη μπάλα δύο μέτρα προ της γραμμής.

 

Καλαμάτα: Κυριακόπουλος, Μπεγέτης, Καντούτσης, Καλογερόπουλος, Νικολόπουλος, Λιόλιος (87΄ Σαραντόπουλος), Μπαστακός, Βασιλόπουλος (77΄ Μερκούρης), Τσουλάκος (82΄ Σταματελάτος), Καλαντζής, Αθανασόπουλος.

Πανηλειακός: Θεοδωρακόπουλος, Νιφορόπουλος, Σωτηρόπουλος, Τσουκαλάς, Παναγιωτόπουλος, Μπουρνέλης (46΄ Παπαπέτρου), Στούπης, Χατζηστάμου (73΄ Παναγόπουλος), Πλαστουργός (46΄ Σκοζάι), Βλαχόπουλος, Μπεγλεκτσής.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος