FOLLOW US: facebook twitter

Καλή δύναμη και καλή επιτυχία!: Μήνυμα προς τους υποψήφιους των Πανελλαδικών από τον Περιφερειακό Δ/ντή Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας

Ημερομηνία: 07-06-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Αγαπητές μαθήτριες, αγαπητοί μαθητές,

Με την ευκαιρία της έναρξης των Πανελλαδικών Εξετάσεων για εσάς, τους/τις 13.516 συνολικά αποφοίτους-εξεταζόμενους των ΕΠΑΛ και των ΓΕΛ της Περιφέρειάς μας, θα ήθελα να σας ευχηθώ ολόψυχα να έχετε καλή δύναμη και καλή επιτυχία.

Δίνετε μια σημαντική μάχη αλλά να θυμάστε κάθε μέρα σε όλη τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, ότι η μάχη αυτή δεν είναι  καθοριστική. Θα έχετε αρκετές ακόμα ευκαιρίες στη ζωή σας για να διαμορφώσετε το μέλλον σας όπως εσείς επιθυμείτε και ονειρεύεστε. Μία και μοναδική εξέταση δεν καθορίζει τίποτα. Στη ζωή καλούμαστε να δίνουμε καθημερινά εξετάσεις άλλες φορές μικρότερες, άλλες μεγαλύτερες και από το αποτέλεσμα αυτών βρίσκουμε τρόπους για διαρκή βελτίωση και για τη διαμόρφωση του μέλλοντός μας. Να έχετε πίστη στον εαυτό σας όπως πιστεύουμε και εμείς σε εσάς για ένα καλύτερο αύριο!

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι αυτές οι εξετάσεις είναι μια δοκιμασία με τεράστιο, κυρίως για εσάς, ψυχολογικό βάρος αλλά και οικονομικό για τις οικογένειές σας.

Γι’ αυτό, καθώς επίσης και για μια σειρά λόγους που σχετίζονται με τη δομή του εκπαιδευτικού μας συστήματος, προσβλέπουμε σε μια ποιοτική αναβάθμιση του ελληνικού Δημόσιου Σχολείου. Επιθυμούμε ένα Δημόσιο σχολείο Δωρεάν και Δημοκρατικό, χωρίς αποκλεισμούς για κανέναν. Απαιτείται λοιπόν, αναβάθμιση του μορφωτικού ρόλου του Λυκείου, ώστε στο βαθμό που αυτό είναι εφικτό, να αποκτήσει αυτοτέλεια κι έτσι  να ανακτήσει το κύρος του και την κοινωνική αποστολή του.

 

Καλή Επιτυχία!

Ο ΠΔΕ  Δυτικής Ελλάδας

Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος