FOLLOW US: facebook twitter

Καλές αναβάσεις από τον Παρνασσό!: Διήμερη ορειβατική εξόρμηση και κοπή πίτας του Ορειβατικού Συλλόγου Πύργου

Ημερομηνία: 17-01-2018 | Συντάκτης:

Με ευχές για… καλές αναβάσεις το 2018, ο Ορειβατικός Σύλλογος Πύργου έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του συνδυάζοντας την εκδήλωση με διήμερη ορειβατική εξόρμηση στον Παρνασσό και την Αμφίκλεια, το περασμένο Σαββατοκύριακο, 13 και 14 Ιανουαρίου.

Ο πρώτος σταθμός της εκδρομής μετά την αναχώρηση από τον Πύργο, έγινε για το μεσημεριανό φαγητό με φόντο το υπέροχο χειμωνιάτικο τοπίο της παραδοσιακής και κοσμοπολίτικης Αράχωβας στις πλαγιές πλαγιές του Παρνασσού που αποτελεί και τον δημοφιλέστερο χειμερινό τουριστικό προορισμό.

Το απόγευμα ήταν ελεύθερο, με άφιξη στα καταλύματα διανυκτέρευσης της Αμφίκλειας όπου το βράδυ στο δείπνο που διοργαννώθηκε σε ταβέρνα της περιοχής, έγινε και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Ορειβατικού Συλλόγου Πύργου.

Την Κυριακή το πρωί, μετά τα βραδινά γλέντια, πήραν τα όρη και τα βουνά και ξεκίνησαν τις πορείες του στην Β.Α πλευρά του Παρνασσού με αφετηρία την Αμφίκλεια, με ενδιάμεσες στάσεις  την Μονή Αγ. Ιερουσαλήμ, το ξωκλήσι Αγ. Ιωάννη και επιστροφή στην Αμφίκλεια, μια πορεία μεγάλη σχετικά διάρκειας 5 ωρών σε ένα όμως μοναδικής ομορφιάς ορεινό τοπίο.

Εναλλακτικά όσοι δεν ήθελαν να ακολουθήσουν μια τόσο μεγάλη διαδρομή, ακολούθησαν μια μικρότερη πορεία από την Αμφίκλεια έως της Μονή Αγ. Ιερουσαλήμ,  διάρκειας περίπου 2 – 2,5 ώρες. Με μια ακόμα υπέροχη εμπειρία, γεμάτη αισιοδοξία, ξεκίνησε το 2018 για τον Ορειβατικό Σύλλογο Πύργου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος