FOLLOW US: facebook twitter

Καλά νέα για τους αγρότες

Ημερομηνία: 04-05-2017 | Συντάκτης:

Συνάντηση Μπαλαούρα με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Β. Αποστόλου για σημαντικά θέματα της Ηλείας

Ο βουλευτής Ηλείας Μ. Μπαλαούρας, μετά τη δημόσια, εντός της Ολομέλειας της Βουλής, υπόσχεση που του έδωσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Β. Αποστόλου ότι οι αγρότες που οι εγκαταστάσεις τους καταστράφηκαν από θεομηνίες θα αποζημιωθούν με το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (άρθρο 5.2), επισκέφτηκε τον Υπουργό προκειμένου να ενημερωθεί για την υλοποίηση των δεσμεύσεών του, ενώ του έθεσε και μια σειρά άλλων θεμάτων που έχουν ως εξής:

  1. Πληγείσες εγκαταστάσεις από θεομηνίες: Ο κ. Αποστόλου τού δήλωσε ότι ο ΕΛΓΑ προχωρά στην καταγραφή των ζημιών και μέχρι τα μέσα Μαΐου, με υπουργική απόφαση θα γίνει προκήρυξη με τους όρους και τις προϋποθέσεις με τις οποίες θα υποβληθούν οι φάκελοι των ενδιαφερόμενων.
  2. Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης: Ο Υπουργός πρόσθεσε ότι ήδη έχουν προκηρυχθεί 1,65 δισ. ευρώ και μέχρι το τέλος του χρόνου θα φτάσουν τα 3 δισ. ευρώ, ενώ σε βάθος πενταετίας θα διατεθούν γύρω στα 6 δισ. ευρώ (4,7 δισ. από κοινοτικούς πόρους και τα υπόλοιπα με ίδια συμμετοχή της χώρας μας).Ο αγροτικός χώρος έχει όλες τις προϋποθέσεις να αποτελέσει το βασικότερο εργαλείο για την παραγωγική ανασυγκρότηση, και προς αυτή την κατεύθυνση θα αξιοποιηθούν οι πόροι του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης.
  3. Κόροιβος: Ο Μ. Μπαλαούρας επίσης επισήμανε στον Υπουργό ότι στην κατατεθείσα Ερώτησή του για την επαναλειτουργία του Ερευνητικού Ινστιτούτου του Κοροίβου περιμένειαπ` αυτόν απάντηση με συγκεκριμένες δεσμεύσεις, όπως έκανε και στο θέμα των αποζημιώσεων των κατεστραμμένων εγκαταστάσεων.
  4. Αγροτικά “κόκκινα” δάνεια: Τέλος, ο βουλευτής ενημέρωσε ότι στην ημερίδα για τα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια που πραγματοποιήθηκε στον Πύργο την περασμένη Παρασκευή, ο Γ.Γ. της Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Φ. Κουρμούσης δήλωσε ότι αυτό που προβλέπεται με τον εξωδικαστικό συμβιβασμό θα ισχύσει και για αγροτικά “κόκκινα” δάνεια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος