FOLLOW US: facebook twitter

Και του χρόνου «σπίτι» του…: Αγιασμός στο ΕΕΕΕΚ με παράπονα για στεγαστικό

Ημερομηνία: 12-09-2018 | Συντάκτης:

Πρώτη χρονιά με πλήρη κάλυψη εκπαιδευτικών

 

Με την ευχή να ξεπεραστεί το στεγαστικό πρόβλημα και το ΕΕΕΕΚ Πύργου την επόμενη χρονιά να έχει βρει τη δική του στέγη, όπως συνέβη και με το ειδικό γυμνάσιο, τελέστηκε ο αγιασμός το πρωί της Τρίτης. Χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανού, παρουσία του πρώην υφυπουργού Παιδείας κ. Μπαξεβανάκη, του δημάρχου Πύργου κ. Λιατσή και άλλων ξεκίνησε η νέα σχολική σεζόν, απουσία όμως μαθητών. Και αυτό γιατί το θέμα της μεταφοράς βρίσκεται σε εκκρεμότητα και αναμένεται να λυθεί στην αρχή της επόμενης εβδομάδας.

Ο Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Γερμανός μεταξύ άλλων στο χαιρετισμό του, εστίασε στην ανάπτυξη της τεχνολογίας που όσο προχωρά, περισσότερο κινδυνεύει η ανθρωπότητα. Μίλησε για τα παιδιά του ΕΕΕΕΚ λέγοντας πως αυτά έχουν ζημιωθεί από τη συμπεριφορά των μεγάλων, για το bullying στα σχολεία, αλλά και τον ειρηνικό χαρακτήρα της χριστιανικής πίστης.

Ο πρώην υφυπουργός Παιδείας και βουλευτής Δημήτρης Μπαξεβανάκης, στο χαιρετισμό του δήλωσε ικανοποιημένος γιατί η νέα χρονιά βρίσκει το ΕΕΕΕΚ στελεχωμένο πλήρως, κάτι που δεν συνέβαινε ούτε σε παλιότερες καλές εποχές. «Τώρα που η χώρα είναι χρεοκοπημένη, αποδεικνύουμε πως όταν βάζουμε κοινωνικές προτεραιότητες όλα γίνονται» σχολίασε μεταξύ άλλων. Τόνισε πως η διαδικασία για να βρίσκονται σήμερα οι εκπαιδευτικοί στην θέση τους, ξεκίνησε από τον Απρίλιο. Σημείωσε πως ακόμα υπάρχουν πολλά ακόμα να γίνουν και επανέλαβε την εξαγγελία του Πρωθυπουργού από τη ΔΕΘ για την πρόσληψη εκπαιδευτικών κατά προτεραιότητα στην ειδική αγωγή. Για το θέμα της στέγασης τόνισε πως πέρυσι έγινε το πρώτο βήμα με το Ειδικό Γυμνάσιο και αναμένει τη συνέχεια και για το ΕΕΕΕΚ.

Ο πρόεδρος του σύλλογος γονέων, κηδεμόνων και ΑΜΕΑ Γιάννης Παπαδάτος στο χαιρετισμό του καυτηρίασε το θέμα της μεταφοράς των μαθητών στα δύο ειδικά σχολεία. «Για πρώτη χρονιά υπάρχει πλήρες προσωπικό στα ειδικά σχολεία, αλλά δεν υπάρχουν μαθητές. Θα έρθουν μετά από μια εβδομάδα» σχολίασε ο κ. Παπαδάτος. «Μια ζωή είμαστε σε έναν αγώνα διαμαρτυρίας για το αυτονόητο, την εκπαίδευση των παιδιών μας» σημείωσε, ευχαριστώντας τον πρώην υφυπουργό Παιδείας κ. Μπανεβανάκη για τις κινήσεις που έκανε και ζήτησε την επόμενη χρονιά να υπάρχει απόφαση για μόνιμο προσωπικό ειδικής αγωγής, γιατί αυτό είναι πολύ σημαντικό για τα παιδιά, με τους εκπαιδευτικούς που δουλεύουν μαζί τους. Κάθε χρονιά με αναπληρωτές, έχουν φτάσει κάπου και ξεκινάμε πάλι από το μηδέν» τόνισε και ζήτησε από τους εκπαιδευτικούς να δώσουν αγάπη στα παιδιά, αλλά και να πάρουν από αυτά.

Ο δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής, σημείωσε πως το σχολείο προχώρησε χάρη στην προσπάθεια των εκπαιδευτικών και των γονέων και κηδεμόνων, αντιμετωπίζοντας τα κοινωνικά προβλήματα που υπάρχουν. Εξήρε τον πρώην υφυπουργό Παιδείας για τα γεμάτα με εκπαιδευτικούς, σχολεία, τη φετινή χρονιά.

Ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας Βασίλης Δημητρέλλος αναφέρθηκε στην πρώτη φορά που ξεκινά η χρονιά, με τις θέσεις του προσωπικού καλυμμένες με πολύ μικρές εξαιρέσεις. Στάθηκε στο θέμα του κτιρίου, που πρέπει επιτέλους να δοθεί λύση τέτοια που να αρμόζει στα παιδιά του ΕΕΕΕΚ. Η μεταστέγαση του Ειδικού Γυμνασίου ήταν μια πρώτη κίνηση, όμως ευχήθηκε να είναι η τελευταία φορά που οι μαθητές και εκπαιδευτικοί του ΕΕΕΕΚ κάνουν αγιασμό στα λυόμενα.

Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Τρύφωνας Αθανασόπουλος, πρότεινε στο θέμα του προσωπικού να παραμείνουν και την επόμενη χρονιά οι εκπαιδευτικοί που προσελήφθησαν φέτος. Μιλώντας για το κτιριακό σχολίασε πως με το σωστό προγραμματισμό μπορεί να επιτευχθεί ο στόχος.

Ο περιφερειακός σύμβουλος Λάμπης Αριστειδόπουλος στο χαιρετισμό του ζήτησε να κυλήσει η χρονιά χωρίς προβλήματα, εστιάζοντας στο θέμα της μεταφοράς των μαθητών, όπου «τρέχει» ο διαγωνισμός και από τη Δευτέρα θα έχει λυθεί το θέμα.

Μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων του ΔΣ Πύργου Αντώνης Καράμπελας και Γιάννης Αργυρόπουλος, ο αντιδήμαρχος Βασίλης Σεϊντής, ο πρώην βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Μαρίνος, ο περιφερειακός σύμβουλος Παναγιώτης Πλατανιάς.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος