FOLLOW US: facebook twitter

Και να που γίνονται… θαύματα: Επίσκεψη 6ου Δημοτικού σχολείου Πύργου στο Μπισχίνι Ζαχάρως

Ημερομηνία: 20-03-2018 | Συντάκτης:

Το Μουσείο Μαθητικής Ζωής και Εκπαίδευσης στο Μπισχίνι Ζαχάρως, επισκέφθηκαν  σε εκπαιδευτική εκδρομή , 70 μαθητές της Ε’ τάξης του 6ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου για να γνωρίσουν  το παλιό σχολείου του χωριού που φιλοξενεί την εκπαιδευτική ιστορία όχι μόνο του χωριού, αλλά μιας άλλης εποχής γενικότερα., καθώς και το Λαογραφικό Μουσείο που εγκαινιάστηκε το 2015. Το Μουσείο Μαθητικής Ζωής και Εκπαίδευσης Σχινών, δημιουργήθηκε από τον εκεί Σύλλογο Γυναικών που έκανε μια μεγάλη προσπάθεια να δημιουργήσει αυτό το μικρό Μουσείο που θεωρείται μοναδικό στο είδος του στην Ηλεία, αλλά ίσως και γενικότερα.

Τους μικρούς μαθητές που συνόδευαν οι δάσκαλοί τους  Ελένη Τσίμπρη , Διονυσία Κωβαίου και Λάμπρος  Τσακριλής ο οποίος αποτύπωσε μάλιστα και με τον φωτογραφικό του φακό την εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μπισχίνι,  υποδέχθηκαν τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Σχινών που τους ξενάγησαν στο χωριό που γέμισε παιδικές φωνούλες. Μαζί τους και η μικρή Ειρήνη Ζέζα, κόρη της Δ/ντριας του 6ου Ελένης Κουνέλη,. Τα παιδιά επισκέπτονται το Λαογραφικό του χωριού, ανεβαίνουν το καλντερίμι και φτάνουν μπρος στον Αη Γιάννη, κοντοστέκονται και μετά προχωρούν, μπαίνουν στο παλαιό σχολείο και κάθονται στα θρανία. Παρατηρούν… Εξερευνούν… Αιφνιδιάζονται… Και μετά το πολύχρωμο, ζωηρό μελίσσι ξεχύνεται στο προαύλιο, για να παίξει, να μυρίσει την άνοιξη, να αγγίξει τις μαργαρίτες…

Ο Σύλλογος Γυναικών ευχαριστεί θερμά τους εκπαιδευτικούς του 6ου δημοτικού γι αυτήν τους την επίσκεψη στο Μπισχίνι, που δεν ακούει πλέον συχνά παιδικές φωνές και ευελπιστεί οι μαθητές να έχουν μια όμορφη ανάμνηση από αυτήν την εκπαιδευτική εκδρομή.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος