FOLLOW US: facebook twitter

Και επίσημα Γιάννης Λάτσης το λιμάνι Κατακόλου

Ημερομηνία: 08-08-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα

Την Παρασκευή, στις 14 Σεπτεμβρίου, το λιμάνι του Κατακόλου θα ονομαστεί και επίσημα ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΤΣΗΣ σε μια τελετή σεμνή από τον δήμο Πύργου και το ΔΛΤΠ και ήδη ο δήμος Πύργου ετοιμάζεται πυρετωδώς για την ημέρα αυτή. Αυτό ανακοίνωσε χθες ο δήμαρχος στα πλαίσια σύσκεψης στο Λάτσειο στο οποίο συμμετείχαν πέραν του δημάρχου κ. Γ. Λιατσή, ο Μηχανικός της Τεχνικής Υπηρεσίας του Ομίλου Λάτση κ. Γεώργιος Τράντας, ο Πρόεδρος του ΔΛΤΠ κ. Λεωνίδας Βαρουξής, ο Λιμενάρχης Κατακόλου κ. Δημήτριος Παπαηλιού, ο Δ/ντής της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Πύργου κ. Άρης Φιλιππόπουλος, η Δ/ντρια των Διοικητικών Υπηρεσιών κα Αντωνία Παπανικολάου, ο Γεωπόνος του Δήμου κ. Κώστας Γαλανακόπουλος και η υπάλληλος του Δήμου και υπεύθυνη του εργαστηρίου ζωγραφικής κα. Αδαμαντία Τσακανίκα. Στην σύσκεψη συζητήθηκαν και όλες οι άλλες πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει το ίδρυμα Λάτση στην πόλη του Πύργου – την ανακαίνιση του Λάτσειου- και στο Κατάκολο.

Ο κ. Λιατσής τόνισε ότι η 14η Σεπτεμβρίου είναι μια μεγάλη ημέρα για την πόλη του Πύργου αφού τότε θα πραγματοποιηθεί η τελετή για να ονομαστεί επίσημα το λιμάνι του Κατακόλου Ιωάννης Λάτσης. «Κάνουμε αλλεπάλληλες συσκέψεις και σήμερα βρεθήκαμε όλοι εδώ και ενημερώνουμε τον κ. Τράντα για όλα τα θέματα. Η πινακοθήκη που δεν έχει αναφερθεί ως τώρα είναι γεγονός, τα έργα θα τοποθετηθούν τις επόμενες ημέρες και την επιμέλεια θα αναλάβει η κα Τσακανίκα. Κάναμε επίσης την τελική συζήτηση για το πώς θα τοποθετηθεί η πινακίδα που θα φέρει το άνομα του λιμανιού. Η συμβουλή του Λιμενάρχη σε αυτό το θέμα ήταν μεγάλη. Ο κ. Βαρουξής θα αναλάβει την τακτοποίηση του κυκλοφοριακού μέσα στο χώρο του Λιμενικού Ταμείου για εκείνες τις ημέρες ώστε να διευκολυνθούν και οι εργαζόμενοι στα έργα που θα γίνουν. Από κει και πέρα σε όλα τα μέτωπα αρχίζουν ταυτόχρονα οι εργασίες. Αυτό,  σημαίνει ότι η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου, σύμβουλοι δικοί μου, διευθυντές άλλων Υπηρεσιών, θα δουλέψουμε όλοι για τον ίδιο σκοπό. Ζητώ επίσης από τον κ. Τράντα κάθε φορά που θα γίνεται σύσκεψη να μεταφέρει την ευγνωμοσύνη μου στην οικογένεια Λάτση γι` αυτό που ξεκίνησε, διότι αυτή η ιστορία δεν συναρτάται με τη ζωή φυσικών προσώπων ούτε από τη μια μεριά ούτε από την άλλη.

Από την πλευρά του ο κ. Τράντας ευχαρίστησε τον δήμαρχο και τον κ. Φιλιπόπουλο για όλη την συνδρομή τους σε όσα προγραμματίζουν  να κάνουν και τόνισε ότι  «θεωρώ πως η καλή συνεργασία που έχουμε με όλους τους φορείς, με τον κ. Λιμενάρχη, τον κ. Βαρουξή, θα υλοποιήσουμε όλα εκείνα που έχουμε προγραμματίσει».

Τέλος από την πλευρά του ο κ. Βαρουξής ανέφερε ότι στις 14 Σεπτεμβρίου ήταν και τα γενέθλια του καπεταν Λάτση και το γεγονός της επιλογής αυτής της ημέρας δείχνει αυτή τη συναισθηματική προσέγγιση.

«Επίσης το brand name, που πάντα απουσίαζε από το λιμάνι του Κατακόλου, είναι πολύ μεγάλο σαν όπλο για την μελλοντική ανάπτυξη του. Είναι όμως πολύ μικρό μπροστά στο γεγονός της μεγάλης επιστροφής της οικογένειας Λάτση, για τον Πύργο και το Κατάκολο. Αυτό θα προσφέρει μόνο οφέλη αλλά είναι κάτι που ακόμα δεν μπορεί να εκτιμηθεί. Θα εκτιμηθεί όταν η πρόθεση θα μετατραπεί σε συνεχή έργα για το καλό του τόπου.»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος