FOLLOW US: facebook twitter

Καθαρισμός και αντιπυρική ζώνη στη λίμνη Μουριά

Ημερομηνία: 27-04-2017 | Συντάκτης:

Μπήκαν τα μηχανήματα της ΠΕ Ηλείας από τη Σπιάντζα έως το Καβούρι

Να περιορίσουν τις πιθανότητες πυρκαγιών σε ένα πεδίο που κάθε καλοκαίρι απασχολεί σχεδόν καθημερινά, επιδιώκουν η Πυροσβεστική Υπηρεσία Πύργου σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς. Έτσι μετά από σύσκεψη που έγινε την Δευτέρα αποφασίστηκε ο καθαρισμός ζωνών με σκουπίδια που άναρχα ρίχνουν πολίτες στην έκταση της πρώην λίμνης Μουριάς και παράλληλα η δημιουργία αντιπυρικής ζώνης. Ιδιαίτερα πέρυσι λόγω πυρκαγιών απειλήθηκαν σπίτια του παραλιακού οικισμού της Σπιάντζας με τις φλόγες να φτάνουν στις αυλές.

Χθες μηχάνημα της ΠΕ Ηλείας με επικεφαλής τον προϊστάμενο της Πολιτικής Προστασίας του νομού Χρήστο Αναγνωστόπουλο, ξεκίνησε τους καθαρισμούς αυτούς στη συγκεκριμένη ζώνη. Όπως τόνισε προηγήθηκε αυτοψία στο χώρο με τους εκπροσώπους της Π.Υ. Πύργου, των ΤΟΕΒ και ΓΟΕΒ αλλά κι του δήμου.

«Θα γίνει αντιπυρική ζώνη παράλληλα στον οικισμό του παραλιακού οικισμού, από τη Σπιάντζα ως το Καβούρι, διότι υπάρχει κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς από μπάζα, απορρίμματα και τη βλάστηση. Η περιοχή είναι εγκαταλελειμμένη, για αυτό ήταν άμεση προτεραιότητα για να αποφύγουμε τον κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιάς.

Την ερχόμενη Παρασκευή θα γίνει και το ΣΟΠΠ, όπου θα γίνει και ο καταμερισμός της εργασίας που θα αναλάβει κάθε φορέας, ώστε να ελευθερωθεί αυτή η ζώνη, προκειμένου να είναι άμεση η προσπέλαση των οχημάτων σε περίπτωση πυρκαγιάς. Ήταν για πολλά χρόνια αδιάνοιχτο το σημείο, ενώ έχουμε και καταπατημένες εκτάσεις προς τη Σαρακήνα. Υπάρχουν περιφράξεις και είναι δύσκολη η εκτέλεση εργασιών. Εμείς, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας, κάνουμε ό,τι μας ζήτησε η ΠΥ Πύργου ως άμεση προτεραιότητα» εξήγησε ο κ. Αναγνωστόπουλος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος