FOLLOW US: facebook twitter

Καθήλωσε το κοινό η “Ερωφίλη” στην Ήλιδα: Μυστηριακή βραδιά βίωσαν οι θεατές που παρακολούθησαν το αριστούργημα του Χορτάτση

Ημερομηνία: 10-08-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός

Μια μυστηριακή βραδιά με υψηλού επιπέδου υποκριτικές ερμηνείες, βιώσαν οι θεατές που είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν το βράδυ της Τετάρτης στο θέατρο της Ήλιδας,το πεντάπρακτο αριστούργημα του Ρεθυμνιώτη ποιητή Γεωργίου Χoρτάτση, την Ερωφίλη.

Πρόκειται για την διασημότερη τραγωδία της κρητικής αναγέννησης που παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του 28ου Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας, για το χρονικό ενός αιματοβαμμένου έρωτα σε μια σύγχρονη παράσταση με τίτλο «Ερωφίλη project», η οποία ανέδειξε την ομορφιά του ποιητικού λόγου.

Ο θίασος προσέγγισε με σεβασμό, φαντασία και όραμα το έργο του Χορτάτση. Μια από τις ιδιαιτερότητες της ήταν ότι η συγκλονιστική ιστορία αναπαριστάται στο φυσικό της περιβάλλον. Ο θεατής έχει την αίσθηση ότι το κείμενο που ακούγεται είναι ο καθημερινός λόγος των προσώπων του έργου. Επίσης, σημαντικό στοιχείο ήταν η ζωντανή μουσική από έγχορδα και κρουστά, που γέμισε με μελωδίες την αίθουσα του θρόνου, με έναν ατμοσφαιρικό φωτισμό.

Όλοι οι ηθοποιοί ανεξαιρέτως είχαν ζωντάνια και χρώμα στην υποκριτική τους.  Η εικόνα της Ερωφίλης με την εμφάνιση της Αμαλίας Αρσένη προβάλλει αρχοντική, φέρνοντας μαζί της μιαν άλλη εποχή. Η ηρωίδα βρήκε στο πρόσωπό της την ιδανική της ερμηνεύτρια.

Άξιοσημείωτη η ερμηνεία του Θεόδωρου Οικονομίδη, ο οποίος επωμίστηκε τρεις ρόλους (Χάρος / Μαντατοφόρος / Πανάρετος).

Πειστικά υπολογιστής και απάνθρωπος ο Κωνσταντίνος Τσιομίδης στο ρόλο του τυραννικού Φιλόγονου. Συμπαθητική η φιγούρα που έπλασε η Δανάη Λουκάκη (Νένα / Ασκιά).

Πρωτότυπα, αναγεννησιακά, με δραματική αίσθηση τα κοστούμια της Βασιλικής Σύρμα.

Εμπνευστές αυτής της μοναδικής θεατρικής εργασίας είναι ο Θεόδωρος Οικονομίδης και η Αμαλία Αρσένη.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος