FOLLOW US: facebook twitter

Κέντρο Πρόληψης Παρεμβάσεις: Είκοσι χρόνια προσφοράς στην κοινωνία

Ημερομηνία: 21-05-2018 | Συντάκτης:

Είκοσι χρόνια λειτουργίας και δράσης, γιόρτασε το Κέντρο Πρόληψης «Παρεμβάσεις» το τριήμερο που πέρασε, με ένα πρόγραμμα πλούσιο σε δράσεις και εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην οικία Τατάνη στην Αμαλιάδα.

Το Κέντρο Πρόληψης Ηλείας «Παρεμβάσεις, φορέας πρόληψης των εξαρτήσεων, ένα από τα 75 Κέντρα Πρόληψης σε όλη την Ελλάδα, ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1998, με τη συνεργασία και υπό την εποπτεία του ΟΚΑΝΑ και με την ενεργή συμμετοχή της τοπικής κοινότητας – της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και ακόμα 15 φορέων, των 7 δήμων, της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας, της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας, του Εμπορικού Επιμελητηρίου, κοινωνικών φορέων και συλλόγων του δήμου Ήλιδας» ανέφερε ο κ. Γεωργιόπουλος και πρόσθεσε ότι όλα αυτά τα χρόνια, το Κέντρο Πρόληψης έχει αναπτύξει ένα ευρύ δίκτυο συνεργασίας κυρίως με τη σχολική αλλά και την ευρύτερη κοινότητα, αναπτύσσοντας σε όλους τους δήμους προγράμματα πρόληψης από κάθε μορφής εξάρτηση –τόσο από ουσίες (νόμιμες και παράνομες) όσο και συμπεριφορές (διαδίκτυο, τζόγος). «Μέσα από τις δράσεις του στοχεύει να ευαισθητοποιήσει τόσο τα παιδιά όσο και τους ενήλικες σ’ έναν θετικό τρόπο ζωής, ενισχύοντας αξίες και δεξιότητες και προάγοντας τις θετικές ανθρώπινες σχέσεις ως προστατευτικό παράγοντα στις όποιες σημερινές προκλήσεις. Σας προσκαλούμε όλους να παραβρεθείτε και να συμμετέχετε στις δράσεις του Κέντρου για την συμπλήρωση των 20 χρόνων λειτουργίας του».

Το βράδυ της περασμένης Παρασκευής ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις με τίτλο «20 χρόνια πρόληψης… με λογισμό και μ’ όνειρο». Στο «Τατάνειο» φιλοξενήθηκε το πλούσιο υλικό από αυτή τη διαδρομή των δύο δεκαετιών, με φωτογραφίες, δημοσιεύματα και άλλα αντικείμενα. Το Κέντρο Πρόληψης Ηλείας «Παρεμβάσεις, φορέας πρόληψης των εξαρτήσεων, ένα από τα 75 Κέντρα Πρόληψης σε όλη την Ελλάδα, ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1998, με τη συνεργασία και υπό την εποπτεία του ΟΚΑΝΑ και με την ενεργή συμμετοχή της τοπικής κοινότητας – της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και ακόμα 15 φορέων, των 7 δήμων, της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας, της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας, του Εμπορικού Επιμελητηρίου, κοινωνικών φορέων και συλλόγων του δήμου Ήλιδας.

Αυτή τη διαδρομή παρακολούθησαν όσοι επισκέφθηκαν το χώρο των εκδηλώσεων, ενώ παρόντες ήταν και οι άνθρωποι που στηρίζουν την προσπάθεια σε αυτή τη διαδρομή. Την παρουσίαση του έργου των 20 ετών πραγματοποίησε η επιστημονικά υπεύθυνη του Κέντρου – ψυχολόγος Γιώτα Τσαπαρδώνη, με αναφορές σε όλα όσα έχουν γίνει σε αυτό το διάστημα. Η πρώτη βραδιά συνεχίστηκε με την αφήγηση λαϊκών παραμυθιών με τίτλο «Το Δαφνοκούκουτσο», από την Αγνή Στρουμπούλη.

Παρόντες στην πρώτη αυτή βραδιά των δράσεων ήταν μεταξύ άλλων ο Αρχιμανδρίτης π. Δαμασκηνός Πετράκος, ο δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, η αντιδήμαρχος Ρούλα Γκουβίτσα, ο περιφερειακός σύμβουλος Μανώλης Αγιομυργιαννάκης, ο πρώην βουλευτής Ηλείας και πρώην πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, Μιχάλης Κατρίνης, ο πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Παρέμβασης δήμου Ήλιδας Βάκης Βαρούχας.

Το Σάββατο ο ψυχίατρος Κώστας Γκοτζαμάνης, πραγματοποίησε ομιλία με θέμα: «Μαθαίνω το παιδί μου να μαθαίνει» και ανέπτυξε όλες τις πλευρές της διαπαιδαγώγησης για όλους όσους έρχονται σε επαφή με παιδιά, ενώ η βραδιά έκλεισε με τη θεατρική παράσταση «Μια μέρα στο πάρκο» σε σκηνοθετική επιμέλεια του Γιώργου Βρόντου. Επίσης πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο και εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος