FOLLOW US: facebook twitter

Κέντρο Πολιτισμού Σαολίν Πύργου: 4ο Φεστιβάλ Σαολίν στο Ναύπλιο

Ημερομηνία: 22-03-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

saolin

Στην όμορφη πόλη του Ναυπλίου βρέθηκαν  οι δάσκαλοι του Κέντρου Πολιτισμού Σαολίν Πύργου, Καπατσούλιας Παναγιώτης και Αλτάνης Θεόδωρος, για να συμμετέχουν με τις επιδεικτικές ομάδες τους στο 4ο Φεστιβάλ Πολιτισμού Σαολίν & στο 1ο Φεστιβάλ Φίλων Ε.ΠΟ.ΚΕ.Σ. Το Φεστιβάλ διοργάνωσε ο Σιφού Δημήτρης Παπαβασιλείου του Α.Σ Σαολίν Κουνγκ Φου Ν. Ελλάδας, με τη συνεργασία και την αρωγή του Δήμου Ναυπλιέων, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Σαολίν [ΕΟΣ] και του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου Σαολίν. Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Ναυπλίου, παρουσία εκατοντάδων θεατών, που είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν και να γνωρίσουν από κοντά τον Πολιτισμό και την Κουλτούρα του Σαολίν. Μαζί με τους 200 και πλέον συμμετέχοντες από 15 κορυφαίες σχολές στην Ελλάδα, η ομάδα Σαολίν Ρόου Τσουάν Πύργου απαρτιζόμενη από τους σπουδαστές Μαλεβίτη Δημήτριο, Φωτόπουλο Γεώργιο, Θεοδωρόπουλο Θεόδωρο, Κωσταντόπουλο Γεώργιο και τις σπουδάστριες Λιαροπούλου Δώρα, Χριστοφορίδου Όλγα, Κατσαρού Σοφία, Παπαγρηγορίου Ντέπη, Γιαννοπούλου Γεωργία, Κρητικού Χαρά και η ομάδα Σαολίν Γου Κουνγκ Πύργου με τους σπουδαστές Κωστόπουλο Νικόλαο, Κονδύλη Βασίλη, Μαλεβίτη Αθανάσιο, Μαλεβίτη Δημήτρη, Κολιαδήμα Νικόλαο και τις σπουδάστριες Κωστοπούλου Μαριάννα, Καλογεροπούλου Δήμητρα, Θεοδωροπούλου Αναστασία, Αντωνοπούλου Μαγδαληνή, Αλτάνη Φιλίτσα, Αλτάνη Χαρά – Δορωθέα, Λιαροπούλου Θεοδώρα, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για την ανάδειξη του υψηλού πνεύματος των πολεμικών τεχνών στην χώρα μας.

Το φεστιβάλ ξεκίνησε με την παρουσίαση του πολιτισμού Σαολίν από τον δάσκαλο Σι Γιαν Τζουό και τις ευχαριστίες στους διοργανωτές, τη δημοτική αρχή και τον Σεβάσμιο Ηγούμενο του ναού Σαολίν. Στη συνέχεια ακολούθησαν οι βραβεύσεις επιφανών καλεσμένων και το φεστιβάλ ξεκίνησε με ομαδική φόρμα Χουνγκ Γκα, την οποία χειροκρότησαν όλοι οι παρευρισκόμενοι. Ακολούθησε η ομάδα Σαολίν Ρόου Τσουάν Πύργου, που μαζί με τις ομάδες Ρόου Τσουάν Αμαλιάδας και Θεσσαλονίκης μάγεψαν τους θεατές με τις δεξιότητες Μαλακής Γροθιάς.

Το Φεστιβάλ ολοκληρώθηκε επιτυχώς μετά από ένα τρίωρο με αθλητές και αθλήτριες όλων των ηλικιών, να παρουσιάζουν φόρμες, τεχνικές μάχης, αυτοάμυνα, στοχομαχίες και αγώνες, χαρίζοντας σε όλους ένα πολύ όμορφο θέαμα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος