FOLLOW US: facebook twitter

Κάτω από την Ακρόπολη… Ένας έρωτας γεννιέται

Ημερομηνία: 12-01-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Αν και βρισκόμαστε στο καταχείμωνο, ούτε ένα συννεφάκι δεν φαίνεται να σκιάζει τις σχέσεις της κυβέρνησης και των θεσμών.

Η εποχή των μεγάλων συγκρούσεων αποτελεί παρελθόν και η συνεργασία τους θεωρείται πλέον ιδανική.

Απόδειξη, η τελευταία τηλεδιάσκεψη μεταξύ των δυο πλευρών στην οποία διαπιστώθηκε ότι «όλα βαίνουν καλώς» και ως αντιστάθμισμα η Αθήνα προσβλέπει να εισπράξει στις 22 Ιανουαρίου το τσεκ των 5,5 δις. Ευρώ, που αντιστοιχεί στην ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης.

Μάλιστα, πηγή της ευρωζώνης δεν απέκλεισε την έναρξη ανεπίσημων συζητήσεων τον Φεβρουάριο για το θέμα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, ώστε να προετοιμαστεί το έδαφος για την πολυπόθητη έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια στο τέλος του Αυγούστου.

Όσο κι αν μας έχουν χορτάσει στο παρελθόν οι θεσμοί με εύκολες υποσχέσεις, οι σχέσεις τον τελευταίο καιρό εξελίσσονται τόσο αρμονικά που θα μπορούσε να ισχυρισθεί κανείς ότι μεταξύ θεσμών και Αθηνών μετά την αρχική καταιγίδα, ένας μεγάλος έρωτας έχει γεννηθεί.

Είθε οι «καρποί» του να είναι γλυκείς και να τους γευθεί σύντομα και η ελληνική κοινωνία που έχει υποχρεωθεί να βιώνει ένα διαρκείας οχτώ χρόνων «στερητικό σύνδρομο»…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος