FOLLOW US: facebook twitter

Στη Μανωλάδα ο Βίτσας για τους αλλοδαπούς εργάτες γης

Ημερομηνία: 12-06-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Νέα κυβερνητική κάθοδος στην Ηλεία

Δεύτερη υπουργική επίσκεψη για το θέμα των αλλοδαπών εργατών γης, αναμένεται στην Ηλεία την Τετάρτη. Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας, αναμένεται στο νομό σύμφωνα με πληροφορίες προκειμένου να επισκεφθεί τη Ν. Μανωλάδα, μετά την μεγάλη πυρκαγιά που κατέστρεψε τον μεγάλο καταυλισμό των υπηκόων Μπαγκλαντές και Πακιστάν που εργάζονται στην περιοχή. Στο μεταξύ έχουν στηθεί οι σκηνές που εστάλησαν για την προσωρινή στέγαση όσων καταστράφηκε το κατάλυμά τους από την πυρκαγιά, μετά και την πρωτοβουλία που έλαβε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου την ίδια μέρα της καταστροφής.

Στήθηκαν οι σκηνές

Συνολικά 86 σκηνές έφτασαν στη Ν. Μανωλάδα το βράδυ της περασμένης Παρασκευής και έως την Κυριακή στήθηκαν σε ιδιωτική έκταση που παραχώρησε κάτοικος της περιοχής. Πρόκειται για σκηνές τεσσάρων ατόμων που παρέλαβαν οι Αντιδήμαρχοι Ανδραβίδας-Κυλλήνης Ανδρέας Χαμουζάς και Τάσος Μυλωνόπουλος και μαζί τρόφιμα, κλινοσκεπάσματα και είδη πρώτης ανάγκης. Στις σκηνές αυτές φιλοξενούνται περίπου 350 αλλοδαποί εργάτες, ενώ όσοι δεν χώρεσαν σε αυτές, φιλοξενούνται από ομοεθνείς τους σε άλλους καταυλισμούς.

Όπως τόνισε ο δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης Ναμπίλ Μοράντ «… στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης που παρουσιάστηκε και για ανθρωπιστικούς λόγους προχωρήσαμε στην προσωρινή στέγαση των αλλοδαπών εργατών μέχρι να βρεθούν άλλες λύσεις. Δηλαδή, στέγαση σε άλλο μέρος που θα πληροί τις προϋποθέσεις, ή η αναχώρησή τους λόγων της λήξης της καλλιεργητικής περιόδου. Η λύση με τη στέγαση σε σκηνές είναι προσωρινή, μόνο για 10-15 ημέρες, απλώς για να έχουν ένα μέρος να κοιμηθούν. Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον κ. Νίκο Γιοβάνη για την δωρεάν παραχώρηση της έκτασής του για την προσωρινή στέγαση των εργατών, όπως και το κλιμάκιο του Ερυθρού Σταυρού της Πάτρας για την ανταπόκρισή του στο κάλεσμά μας και τη συνδρομή τους, όπως και τους υπαλλήλους του Δήμου μας».

Από κερί η φωτιά

Σύμφωνα με πληροφορίες μετά την έρευνα που έκανε στον καταυλισμό το κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού από την Πάτρα, διαπιστώθηκε πως η φωτιά στον καταυλισμό προκλήθηκε από κάποιο κερί.

Το κλιμάκιο της ΔΑΕΕ βρέθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στη Ν. Μανωλάδα και μέσα από την προανάκριση έφτασε στα αίτια που προκάλεσαν τη μεγάλη καταστροφή.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος