FOLLOW US: facebook twitter

«Κάθε ένα κομμάτι και μια νέα ελπίδα…»: Τα μέλη του Λυκείου των Ελληνίδων Πύργου έκοψαν την πίτα τους

Ημερομηνία: 16-01-2018 | Συντάκτης:

Με την ευχή, η νέα χρονιά να ανοίξει δρόμους και ορίζοντες για μια καινούργια ζωή, ελπιδοφόρα, ειρηνική, αισιόδοξη και δημιουργική, τα μέλη του Λυκείου των Ελληνίδων Πύργου, έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους.

Στο φιλόξενο χώρο του Λυκείου, τους φίλους και τα μέλη, καλωσόρισε η πρόεδρος κ. Τούλα Καλαμπόκα, μιλώντας για το έθιμο της πρωτοχρονιάτικης πίτας, που για τους χριστιανούς συνδέεται με τον Άγιο Βασίλειο όπου πήρε και το όνομα της ενώ αναφέρθηκε και στους σημερινούς καιρούς, τους δικούς μας καιρούς με του «πάμπολλους φόρους και τις περικοπές των αποδοχών που επιβάλλονται συνεχώς»… «Η κάθε πρωτοχρονιά είναι αφετηρία μιας νέας προσπάθειας, και τη γιορτάζει όλος ο κόσμος. Οι άνθρωποι αποθέτουν στο καινούργιο χρόνο όλα τα ανεκπλήρωτα όνειρα του χρόνου που έφυγε, και νιώθουν την ανάγκη να πιστέψουν ότι θα ξημερώσει μια καλύτερη μέρα από το χθες.

Έτσι και εμείς, με κατασταλαγμένη την πίκρα στην καρδιά που μας άφησαν τα τελευταία δύσκολα χρόνια στη χώρα μας, υποδεχόμαστε 2018 και ευχόμαστε να είναι μια χρονιά ευλογημένη, μια χρονιά στροφής προς τα ενδότερα, τα ουσιώδη και τα αληθινά για να ξαναβρούμε το δρόμο μας και τις ρίζες μας. Σας ευχόμαστε το κάθε κομμάτι της πίτας του λυκείου μας να φέρει την ελπίδα, την προσδοκία, την αισιοδοξία, τη δημιουργική διάθεση και την πίστη στη δυνατότητα που έχει ο κάθε άνθρωπος για το καλύτερο. Και ας κάνουμε μια ευχή που αν πραγματοποιηθεί θα ανοίξει δρόμους και ορίζοντες για μια νέα ζωή και κοινωνία, ελπιδοφόρα, ειρηνική, αισιόδοξη και δημιουργική».

Ακολούθησε η κοπή της πίτας από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ωλένης κ.κ. Αθανάσιο και αμέσως μετά τη συνάντηση πλαισίωσε με υπέροχα τραγούδια, η χορωδία του Λυκείου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος