FOLLOW US: facebook twitter

Ισόβια στον δολοφόνο της Ανθής Λινάρδου!

Ημερομηνία: 21-09-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

anthi

Έπεσε η αυλαία στην πολύκροτη υπόθεση δολοφονίας στο Βελβεντό Κοζάνης

 – Αποκαλύψεις της μητέρας της 37χρονος Βούλα Φελερή που κατάγεται από την Ηλεία

Η αυλαία σε μια πολύκροτη υπόθεση που συγκλόνισε όλη την Ελλάδα αλλά και την Ηλεία,  έπεσε αργά το βράδυ της Τρίτης με το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καστοριάς να καταδικάζει σε ισόβια κάθειρξη χωρίς κανένα ελαφρυντικό τον Τάσο Τσιουχάρα για τον θάνατο της 37χρονης γυναίκας του Ανθής Λινάρδου τον Ιανουάριο 2016 στο Βελβεντό Κοζάνης. Θυμίζουμε ότι η μητέρα της Ανθής, Βούλα Φελερή κατάγεται από την περιοχή μας, η αδελφή της ζει στον Πλάτανο και οι συγγενείς της στις Καρούτες και την Παλιοβαρβάσαινα όπου μεγάλωσε και η ίδια και αργότερα παντρεύτηκε στον Πειραιά. Η αδικοχαμένη Ανθή διατηρούσε στενές επαφές με την γενέτειρα της μητέρας της και κάθε χρόνο επισκέπτονταν την περιοχή 4-5 φορές το χρόνο για να δει τους συγγενείς της.

Το δικαστήριο υιοθέτησε ομόφωνα την εισαγγελική πρόταση και καταδίκασε, χωρίς κανένα ελαφρυντικό, σε ισόβια κάθειρξη τον δράστη του εγκλήματος με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, ενώ μετέτρεψε την πρόταση του εισαγγελέα από δύο χρόνια για περιύβριση νεκρού σε ένα έτος.

Η πρόταση των ενόρκων σε ότι αφορά την ενοχή του δράστη του στυγερού εγκλήματος ήταν ομόφωνη. Η διαδικασία στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καστοριάς ήταν μαραθώνια: ξεκίνησε στις 10 το πρωί και ολοκληρώθηκε με την ανάγνωση της απόφασης του δικαστηρίου λίγο πριν τα μεσάνυχτα.

Όταν αργά το βράδυ ο καταδικασμένος για το φόνο της 37χρονης Ανθής βγήκε από το δικαστήριο για να μεταφερθεί στη φυλακή, πλήθος κόσμου που είχε συγκεντρωθεί έξω από το δικαστικό μέγαρο τον αποδοκίμασε έντονα.

Ήταν ένας ψυχρός εκτελεστής είπε η μητέρα της Ανθής, Βούλα

Μιλώντας στην Τατιάνα Στεφανίδου λίγο πριν την έκδοση της απόφασης η μητέρα της 37χρονης Βούλα Φελερή,  αποκαλύπτει ότι η Ανθή είχε αποφασίσει εδώ και δύο χρόνια να χωρίσει και να επιστρέψει στον Πειραιά γιατί όπως είπε δεν πέρναγε καλά, ενώ είχε επισκεφθεί και σύμβουλο γάμου για να αντιμετωπίσει τα οικογενειακά της προβλήματα, ωστόσο σύμφωνα με τη μητέρα της, ο άνδρας της δεν πήγε ποτέ μαζί της στις συνεδρίες.

Η κατάσταση χειροτέρευε και όπως περιγράφει η κυρία Βούλα, η κόρη της ήταν πολύ στεναχωρημένη και σταμάτησε ακόμη και να σηκώνει τα τηλέφωνα. ‘Έπαιρνα αυτόν και μου έλεγε ότι όλα είναι καλά”, λέει η μητέρα της Ανθής για τον γαμπρό της. Η κόρη μου πάλευε να κρατήσει την οικογένειά της με κάθε τρόπο”, προσθέτει, καθώς η Ανθή είχε τρία παιδιά.

“Θα είμαι δίπλα σου, θα μεγαλώσουμε μαζί τα παιδιά, δεν χρειάζεται καν να επιστρέψεις στη δουλειά”, έλεγε η μητέρα της Ανθής στην κόρη της για να την ενθαρρύνει σε περίπτωση που έπαιρνε τελικά την απόφαση να εγκαταλείψει τον σύζυγό της.

Όμως ο σύζυγός της την απειλούσε ότι θα αυτοκτονήσει αν τον αφήσει, προσθέτει. Της υποσχόταν ότι θα νοικιάσουν σπίτι μέσα στην πόλη για να φύγουν από το χωριό. “Δεν θα το κάνει ποτέ, γι’ αυτόν είναι προσβολή να νοικιάσει σπίτι, αφού έχει δικό του”, της έλεγε η μητέρα της.

Από την πρώτη στιγμή η μητέρα της Ανθής κατάλαβε ότι η κόρη της δεν είχε απλά εξαφανιστεί. “Δεν θα έφευγε χωρίς να μου το πει” λέει.

“Ηταν ψυχρός εκτελεστής, την ώρα που όλο το χωριό έψαχνε την Ανθή πήγε και όργωσε το χωράφι που την είχε θάψει”, ξεσπά η μητέρα της άτυχης γυναίκας.

Λίγο πριν αποκαλυφθεί το φρικτό φονικό “εκείνος πήγε να πάρει το ρύζι που έδιναν στους πολυτέκνους. Μιλάμε για πολύ ψυχρό άνθρωπο” λέει η χαροκαμένη μάνα.

“Τα παιδιά ζητάνε τη μάνα τους.  Γνωριζουν ότι πέθανε από το χέρι του πατέρα τους και ότι αυτός είναι φυλακή και ότι θα βγει σε πολλά χρόνια. Δεν τον ζητάνε” περιγράφει η πεθερά του καθ’ ομολογίαν συζυγοκτόνου που έχει στο πλευρό της όλη την οικογένεια να τη βοηθά στην ανατροφή των τριών ανηλίκων.

“Η αγωνία των παιδιών είναι μην πάθω κάτι εγώ” καταλήγει η μητέρα της 37χρονης.

Τι είπε ο δράστης στην απολογία του

Στην απολογία του για το μοιραίο βράδυ ο Τάσος Τσιουχάρας μεταξύ άλλων κατέθεσε ότι

«Εγώ φταίω για αυτό που συνέβη και πρέπει να τιμωρηθώ. Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν τα παιδιά. Φοβήθηκα ότι θα μου τα πάρουν. Πήρα την απόφαση να εξαφανίσω το πτώμα για να αποφύγω τις συνέπειες. Την έβαλα στο φορτηγάκι ώστε να μη φαίνεται, έτρεχα σαν τρελός και προσπαθούσα να σκεφτώ που να πάω το πτώμα.

Σκέφτηκα να πάω στη λίμνη. Μετά, σκέφτηκα το χωράφι… Κινήσεις πανικού. Προσπάθησα να βρω μια πειστική ιστορία…

Δεν κοιμήθηκα κανονικά από τότε και δεν ξέρω πότε θα ξανακοιμηθώ κανονικά…

Ζητάω συγνώμη για την πράξη μου, ο Θεός να με συγχωρέσει…»

Πηγή: Newsit.gr,  kozanilife.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος