FOLLOW US: facebook twitter

«Ιστορίες μυστηρίου και τρόμου»

Ημερομηνία: 18-09-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

vivliothiki-pyrgou-istories-mustiriou

Ακόμα μια ξεχωριστή εκδήλωση στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Πύργου

Μοναδικές στιγμές μυστηρίου και τρόμου, έζησαν, οι μαθητές που συμμετείχαν στην εκδήλωση της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Πύργου, που πραγματοποιήθηκε πριν μερικές μέρες στο πλαίσιο της Καλοκαιρινής Εκστρατείας, που οργάνωσε, επιμελήθηκε και παρουσίασε η ψυχολόγος στην εκπαίδευση κ. Διονυσία Αγγελοπούλου.

Οι πόρτες της βιβλιοθήκης έκλεισαν και το μεγάλο λευκό κερί άναψε… Και μέσα στη σκοτεινιά της αίθουσας τα παιδιά προσπάθησαν να βρουν τον δολοφόνο του συνταγματάρχη Μπάρτλει με βάση τα στοιχεία που πρόσφερε ο Σέρλοκ Χόλμς στην ιστορία του Κόναν Ντόυλ «Ένα μυστικό από το παρελθόν» και άκουσαν με προσοχή την κατάληξη του διηγήματος του Μπράμ Στόκερ «Το Στοιχειωμένο σπίτι».

Κατόπιν περιηγήθηκαν στους χώρους της Βιβλιοθήκης, για να εξιχνιάσουν το μυστήριο της εξαφάνισης ενός βιβλίου, λύνοντας γρίφους που τους έδειξαν τη διαδρομή. Υπό τους ήχους συνθέσεων όπως «Το νησί των νεκρών» του Rachmaninoff, «Το φάντασμα της Όπερα» του Lloyd Webber, «Νύχτα στο φαλακρό βουνό» του Mussorgsky και στο πλαίσιο ενός είδους καταιγισμού ιδεών (brainstorming), κατέγραψαν λέξεις που φαντάστηκαν πως θα μπορούσαν να βρουν σε διηγήσεις μυστηρίου ή και τρόμου.

Τέλος, έπειτα από την προβολή εικόνων και εξωφύλλων βιβλίων με σχετική θεματολογία, έγιναν για λίγο και τα ίδια τα παιδιά συγγραφείς τέτοιων ιστοριών και σε ομάδες ανέλαβαν να ολοκληρώσουν τις δικές τους ιστορίες με παρόμοιο περιεχόμενο.

Στη μια το μεσημέρι και ενώ η καταιγίδα ερχόταν, οι πόρτες άνοιξαν και το λευκό κερί έσβησε…  Οι ιστορίες μυστηρίου και τρόμου, μόλις είχαν τελειώσει και μαζί με αυτές, η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας στη Βιβλιοθήκη του Πύργου…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος