FOLLOW US: facebook twitter

Ιερατική σύναξη στον Πύργο το περασμένο Σάββατο

Ημερομηνία: 25-10-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

ieratiki-synaxi3

Παραινέσεις και  οδηγίες στους ιερείς από τον Μητροπολίτη Ηλείας

Η πρώτη Γενική Ιερατική Σύναξη για την νέα Πνευματική και Ιεραποστολική περίοδο της τοπικής Εκκλησίας, στην οποία συμμετείχαν οι Ιερείς όλων των Αρχιερατικών περιφερειών της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το πρωί στον Πύργο, στον Ι. Ναό του Αγίου Αθανασίου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Πύργου Δυσαρχιερατική Θεία Λειτουργία, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου  κ.κ. Γερμανού και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωλένης κ.κ. Αθανασίου, στο τέλος της οποίας εψάλλει επιμνημόσυνη δέηση για τους πρόσφατα κοιμηθέντες Ιερείς.

ieratiki-synaxi2

Μετά την παράθεση μικρής δοχής, προς τους παρισταμένους Ιερείς, από το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο στο ενοριακό τους κέντρο, ακολούθησε η εισήγηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γερμανού ο οποίος και μίλησε πατρικά στους Ιερείς, για θέματα Θεολογικά, Εκκλησιαστικά καθώς επίσης και στα θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Στο τέλος ακολούθησε εποικοδομητική διαλογική συζήτηση επί της εισηγήσεως του Μητροπολίτη και εδόθησαν απαντήσεις, επεξηγήσεις, καθώς επίσης συμβουλές και νουθεσίες προς τους Κληρικούς, από τον Δεσπότη, για την όσο το δυνατόν αποδοτικότερη δράση κάθε ενορίας κατά τη νέα αυτή κατηχητική περίοδο,.

ieratiki-synaxi1

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τον ερχόμενο μήνα Νοέμβριο έως και τον Μαΐο του 2017, θα πραγματοποιούνται οι μηνιαίες αδελφικές Ιερατικές Συνάξεις κατά Αρχιερατικές περιφέρειες με ομιλητές Κληρικούς και Λαϊκούς Θεολόγους, σε ζητήματα Θεολογικής, Λειτουργικής, Πνευματικής και Διοικητικής φύσεως, που απασχολούν τις κατά τόπους ενορίες της Μητροπόλεως, ενώ η δεύτερη γενική Ιερατική Σύναξη στον Πύργο θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο του 2017.

Φωτο π.Νικόλαος Κατσηδήμας


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος