FOLLOW US: facebook twitter

Ιατρικό Συνέδριο από αύριο στην Αρχαία Ολυμπία

Ημερομηνία: 19-10-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία

Η ΠΔΕ συμμετέχει στο 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιστημόνων Φροντίδας Χρονίως Πασχόντων

-Θα μεταδοθεί Live Streaming στις κοινωνικές δομές της Τ.Α όλης της χώρας

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μαζί με τον Σύλλογο Αποφοίτων του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ», το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, τα Τ.Ε.Ι. Λάρισας και Δυτικής Ελλάδας συνδιοργανώνει στην Αρχαία Ολυμπία στις 20-22 Οκτωβρίου 2017 το 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιστημόνων Φροντίδας Χρονίως Πασχόντων. Κεντρικό θέμα του Συνεδρίου θα αποτελέσει η Φροντίδα ηλικιωμένων και η αναγκαιότητα προώθησης της ευδόκιμου γήρανσης.

Σκοπός του Συνεδρίου είναι μέσα από την παρουσίαση των σύγχρονων τάσεων στη φροντίδα ηλικιωμένων και χρονίως πασχόντων να αναπτυχθεί συζήτηση και προβληματισμός προκειμένου να αναζητηθούν καινοτόμες λύσεις και καλές πρακτικές στα προβλήματα φροντίδας των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων, όπως είναι οι παραπάνω. Στο πλαίσιο αυτό θα συζητηθούν ιδιαίτερα η γηριατρική ευπάθεια (frailty), οι καλές πρακτικές στη φροντίδα ηλικιωμένων, ο ρόλος των Συλλόγων Ασθενών στην προστασία των Δικαιωμάτων των ασθενών, η ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων σε ωφελούμενους των προγραμμάτων Βοήθεια στο Σπίτι κλπ. Καινοτομία του Συνεδρίου επίσης είναι πως μέρος του Συνεδρίου θα μεταδοθεί Live Streaming, ώστε να συμβάλει στην ενημέρωση και στην ανταλλαγή απόψεων με εργαζομένους στις κοινωνικές δομές φροντίδας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α και Β Βαθμού από όλη την Ελλάδα.

Τεστ μνήμης το Σάββατο στο Κ.Υ Ολυμπίας

Τέλος, στο πλαίσιο του Συνεδρίου στις 21 Οκτωβρίου σε συνεργασία με τις Μ.Κ.Ο. «ΦΡΟΝΤΙΖΩ» και «ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ», το Κέντρο Υγείας Αρχαίας Ολυμπίας και τις Κοινωνικές Δομές του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας θα διεξαχθούν προληπτικές εξετάσεις (test μνήμης) για ηλικιωμένους και χρόνιους πάσχοντες της ευρύτερης περιοχής μέσα στους χώρους του Κέντρου Υγείας της Αρχαίας Ολυμπίας και ώρες 10:00-14:00.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος