FOLLOW US: facebook twitter

«Ιατρικός τουρισμός και Τ.Α»: Ο δήμαρχος Πύργου στο Συνέδριο της ΚΕΔΕ

Ημερομηνία: 09-01-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Η δημοτική αρχή εξαντλεί κάθε περίπτωση ανάληψης πρωτοβουλιών για την δημιουργία ενός δήμου πολύπλευρου τουριστικού πόλου. Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμαρχος Πύργου κ. Γαβρίλης Λιατσής συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου κ. Χαράλαμπο Αντύπα και τον Διευθυντή Προγραμματισμού κ. Άρη Φιλιππόπουλο, συμμετείχε στην ημερίδα με θέμα «Ιατρικός τουρισμός και Τοπική Αυτοδιοίκηση», που διεξήχθη την Δευτέρα 8/1/2018 στην Αθήνα υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ και του ιατρικού συλλόγου Αθηνών.

Την έναρξη των εργασιών της ημερίδας κήρυξε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και του Διεθνούς Κέντρου Ιατρικού Τουρισμού Γ. Πατούλης ο οποίος αναφέρθηκε στο εθνικό στρατηγικό πλάνο που απαιτείται για την ανάπτυξη του Τουρισμού Υγείας στη χώρα μας.

Παράλληλα εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης και επιφανείς επιστήμονες ανέπτυξαν θεματικές ενότητες με αντικείμενο τη συνεργασία μονάδων υγείας με Λουτροπόλεις, την ιαματική ιατρική, τη συμβολή του Τουρισμού Υγείας στην διεύρυνση των αναπτυξιακών προοπτικών των Δήμων, αλλά και τη συνεργασία της Ελλάδας με χώρες όπως η Βουλγαρία και η Τουρκία για την προώθηση του συγκεκριμένου τομέα τουρισμού.

Σε ότι αφορά το δήμο Πύργου, τα συμπεράσματα αξιολογούνται ως ιδιαιτέρως χρήσιμα για την σύνδεση της τοπικής κοινωνίας με ιατρικές δράσεις στο πεδίο του τουρισμού. Η επεξεργασία τους και η αξιοποίησή τους θα λάβει χώρα μέσα από συγκεκριμένες πρωτοβουλίες του Δήμου Πύργου με την συνέργεια των τοπικών ιατρικών φορέων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος