FOLLOW US: facebook twitter

Ιατρικός Σύλλογος Πύργου-Ολυμπίας: Στο πλευρό των Νοσοκομειακών ιατρών για το ωράριο

Ημερομηνία: 20-11-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία

Στο πλευρό των νοσοκομειακών ιατρών, συντάσσεται ο Ιατρικός Σύλλογος Πύργου Ολυμπίας μετά την κατεπείγουσα ψήφιση του νομοσχεδίου για την οργάνωση του χρόνου εργασίας τους. Με ανακοινωση του επισημαίνει μεταξύ άλλων: «Είναι απαράδεκτη τόσο η διαδικασία ψήφισης του εν λόγω νομοσχεδίου με τη μορφή του κατεπείγοντος, χωρίς να προηγηθεί καμία  διαβούλευση με τους Νοσοκομειακούς Ιατρούς τους οποίους το νομοσχέδιο άμεσα αφορά, όσο και η ουσία των προβλεπόμενων σε αυτό, με τις ελαστικές και προβληματικές σχέσεις εργασίας που εισάγει.

Το νομοσχέδιο προβλέπει, μεταξύ άλλων, αύξηση του μεγίστου εβδομαδιαίου χρόνου απασχόλησης από 48 σε 60 ώρες και τον μη συνυπολογισμό των ωρών εφημερίας ετοιμότητας στις ώρες εργασίας, εκτός αν ο ιατρός κληθεί να παράσχει τις υπηρεσίες του. Ωστόσο ακόμα και στην τελευταία περίπτωση το μέγιστο όριο αναγνωρίσιμης άρα και αμειβόμενης απασχόλησης δεν θα υπερβαίνει  τις 12 ώρες.

‘Ολα τα παραπάνω προσβάλουν το κύρος και την αξιοπρέπεια των νοσοκομειακών ιατρών, απαξιώνουν το έργο τους, καταργούν βίαια τα όποια ψήγματα ομαλής καθημερινής οικογενειακής ζωής τους είχαν αφήσει οι ήδη υπάρχουσες  εξαντλητικές συνθήκες εργασίας τους και προσφέρουν ένα ακόμη κίνητρο στους νέους συναδέλφους για μετανάστευση.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος