FOLLOW US: facebook twitter

«Θύμα» του χειμώνα και των περικοπών η γέφυρα Αλφειού

Ημερομηνία: 16-01-2017 | Συντάκτης:

gefyra-alfeios-anoixan-armoi-sustolis-diastolis2

Άνοιξαν οι αρμοί συστολής – διαστολής

Το πολικό ψύχος των τελευταίων ημερών επηρέασε και τη γέφυρα του ποταμού Αλφειού στην Ε.Ο. Πύργου – Κυπαρισσίας. Αυτό δεν φάνηκε μόνο στο σοβαρό τροχαίο που συνέβη λόγω ολισθηρότητας από τον παγετό με το μικρό βυτιοφόρο, που έπεσε στις όχθες του ποταμού. Φαίνεται ξεκάθαρα και από τους αρμούς συστολής – διαστολής της γέφυρας. Λόγω της συστολής άνοιξαν σημαντικά κενά στους αρμούς και υποχώρησε η άσφαλτος.

Παράλληλα στα πεζοδρόμια της γέφυρας τα αντίστοιχα κενά των αρμών φτάνουν και τους δέκα πόντους περίπου και για κάποιον απρόσεχτο ίσως είναι επικίνδυνο αυτό. Ο διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών Π.Ε. Ηλείας Μιχάλης Καλογερόπουλος εξήγησε ότι το φαινόμενο είναι φυσιολογικό σε κάθε αντίστοιχο τεχνικό έργο. Όμως σε αυτούς τους αρμούς της γέφυρας θα έπρεπε να έχουν τοποθετηθεί αρμοκάλυπτρα. Κάτι που είχε αναφερθεί όταν είχε γίνει η παρουσίαση του έργου συντήρησης του εθνικού οδικού δικτύου από την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας. Μάλιστα τότε παρουσία του Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα, του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Γιώργου Γεωργιόπουλου και του αντιπεριφερειάρχη Υποδομών Γιάννη Λύτρα είχε τονιστεί από τους υπεύθυνους του έργου πως θα τοποθετηθούν αρμοκάλυπτρα όπως στις σύγχρονες γέφυρες. Αντ’ αυτού και προφανώς για λόγους οικονομίας, απλά έγινε ασφαλτόστρωση με αποτέλεσμα, σήμερα να έχει υποχωρήσει το υλικό στο σημείο και να δημιουργείται κενό και ζήτημα οδικής ασφάλειας.

gefyra-alfeios-anoixan-armoi-sustolis-diastolis1

Ωστόσο ο κ. Καλογερόπουλος επισήμανε από την πλευρά του πως δεν υπάρχει ζήτημα ασφάλειας της γέφυρας και θα ζητηθεί να γίνουν άμεσα παρεμβάσεις, ώστε να αντιμετωπιστεί η συνέπειες του φαινομένου της συστολής διαστολής.

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος