FOLLOW US: facebook twitter

Θύελλα αντιδράσεων για το ΤΕΙ Πύργου!

Ημερομηνία: 10-10-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

tei-pyrgou-keraunosΣκληρή κριτική από Α. Καράμπελα και Γ. Αργυρόπουλο με εκατέρωθεν προτάσεις

– Φωτιές άναψαν οι δηλώσεις Γ. Λιατσή και Β. Τριανταφύλλου για τη στέγασή του

Θύελλα αντιδράσεων έχουν προκαλέσει εντός αλλά και εκτός δημοτικού συμβουλίου Πύργου, οι τελευταίες δηλώσεις του δημάρχου Γ. Λιατσή και του προέδρου του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας Β. Τριανταφύλλου, για το παρών και το μέλλον του ΤΕΙ Πύργου. Μια κόντρα μεταξύ δήμου Πύργου και διοίκησης του ΤΕΙ που σέρνεται εδώ και καιρό, αλλά έγινε πλέον πιο έντονη, αφού ο δήμαρχος, έριξε «λάδι στη φωτιά», δηλώνοντας εν ολίγοις ότι από την επόμενη χρονιά το ΤΕΙ μπορεί και να… ψάχνει για κτίριο καθώς το Πολυκλαδικό είχε παραχωρηθεί τότε για 5 χρόνια στο ίδρυμα μέχρι να γίνει αυτόνομο, ενώ το χαρακτήρισε «λείψανο» και «απολίθωμα». Βεβαίως ο πρόεδρος του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, ο κ. Β. Τριανταφύλλου ‘σήκωσε  το γάντι’ και του ανταπάντησε ότι «αν δεν το θέλετε, μπορούμε να το πάμε στην Αμαλιάδα» κι έτσι άνοιξε ο Ασκός του Αιόλου και ξεκινά πλέον μια μεγάλη συζήτηση για το μέλλον του ΤΕΙ Πύργου, που ευελπιστούμε ότι δεν θα παραμείνει στο επίπεδο της κόντρας, αλλά θα είναι γόνιμη και δημιουργική επ ωφελεία του ΤΕΙ και της πόλης.

karabelas-antonis

Ο δήμαρχος Πύργου δέχθηκε σκληρή επίθεση από τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης, τον Αντώνη Καράμπελα και τον Γιάννη Αργυρόπουλο. Από την πλευρά του ο Αντώνης Καράμπελας καταγγέλει το δήμαρχο για παντελή αδιαφορία και απουσία στις  προσκλήσεις που κατά καιρούς έχει υποβάλλει η παράταξή του «Έργο Πολιτών», η   Κεντρική Διοίκηση του ΤΕΙ Πάτρας όσο και η Διοίκηση του ΤΕΙ Πύργου για συνάντηση και συζήτηση των όποιων προβλημάτων αντιμετωπίζει το ΤΕΙ. Για το λόγο αυτό απευθύνει στον κ. Λιατσή ανοιχτή επιστολή με την οποία τον καλεί, έστω την ύστατη στιγμή, να αναλάβει τις ευθύνες του και να συγκαλέσει άμεσα το Δημοτικό Συμβούλιο «για να αρθούν οι αρνητικές επιπτώσεις που έχουν δημιουργηθεί από τις αλλοπρόσαλλες και ανεκδιήγητες ενέργειες και δηλώσεις του».

arguropoulos-giannis

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της παράταξης «Όραμα Δημιουργίας» Γιάννης Αργυρόπουλος κάλεσε  σε ενεργοποίηση όλους τους θεσμικούς φορείς του δήμου και του νομού για το θέμα του ΤΕΙ Πύργου και άσκησε έντονη κριτική στον δήμαρχο Γαβρίλη Λιατσής τονίζοντας μάλιστα ότι «δεν θα αφήσουμε να γίνει ο νεκροθάφτης της πόλης». Επισήμανε δε, ότι το Τμήμα Διοίκησης Οικονομίας και Επικοινωνίας Τουριστικών και Πολιτιστικών Μονάδων δεν είναι ούτε «λείψανο», ούτε «απολίθωμα» όπως είχε δηλώσει ο δήμαρχος, αλλά είναι  το πιο ζωντανό κύτταρο της πόλης και του δήμου και με την σειρά του παραθέτει τις δικές του προτάσεις.

mpalaouras

Μάκης Μπαλαούρας: «Το ΤΕΙ Πύργου θα συνεχίσει να υπάρχει»

Ο βουλευτής Ηλείας Μάκης Μπαλαούρας δήλωσε για το θέμα: “Το ΤΕΙ Πύργου, με ενισχυμένα και τα δύο τμήματα του, κόντρα σε όποιες κινήσεις εχθρότητας, όπως του Δήμαρχου Πύργου και υπονόμευσης του από κατεστημένες καταστάσεις, θα συνεχίσει να υπάρχει και μάλιστα αναβαθμισμένο. Δεν είναι θέση μόνο των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και σαφής θέση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας”.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος